Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
19.07.2024

Promóciou ukončilo detskú univerzitu v Banskej Bystrici 43 detí

Tento rok účastníci absolvovali deväť dní vzdelávania, poznávania a hier z rôznych oblastí a na viacerých fakultách univerzity. 

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

 Banská Bystrica 19. júla (TASR) - Promóciou v aule Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici ukončili v júli 16. ročník Detskej univerzity UMB. Osvedčenia o absolvovaní si prevzalo 43 detí vo veku od osem do 15 rokov. TASR o tom informovala Dana Straková z referátu marketingovej komunikácie UMB.
        
Dodala, že tento rok účastníci absolvovali deväť dní vzdelávania, poznávania a hier z rôznych oblastí a na viacerých fakultách univerzity. Počas prvého týždňa sa študenti zúčastnili workshopov z informatiky, robotiky a virtuálnej reality na fakulte prírodných vied. "Ďalší deň si vyskúšali umeleckú tvorbu šperkov na pedagogickej fakulte a dozvedeli sa zaujímavosti zo života včiel," objasnila. Nasledovalo spoznávanie histórie mesta spolu s deťmi z Detskej krajanskej univerzity, ktoré organizovalo Metodické centrum pre Slovákov žijúcich v zahraničí UMB.
        
Druhý týždeň pokračoval na jednotlivých katedrách fakulty prírodných vied, kde deti mali pripravený program vrátane ryžovania zlata i spoznávania mikrosveta. "Ďalšie aktivity zahŕňali spoznávanie čínskej kultúry s hosťami z Konfuciovho inštitútu pre obchod pri UMB. Nechýbal ani výlet do Krajskej hvezdárne a planetária v Žiari nad Hronom," spomenula Straková s tým, že záver sa niesol v znamení pohybových a športových hier.
        
Univerzita každoročne otvára svoje brány deťom zo základných škôl, ktoré sú mimoriadne zvedavé a šikovné. Tým im umožňuje zažiť prvé kroky v ich vzdelávacom procese a počas prvých dvoch júlových týždňov sa stávajú študentami Detskej univerzity UMB. Jej cieľom je nielen vyplnenie prázdninového času. Je to aj podpora záujmu detí o získavanie vedomostí a zvýšenie ich motivácie na štúdium na vysokej škole.

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]