Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
04.07.2024

Klub 500 podporuje rezort školstva v zavedení povinnej maturity z matematiky

Riaditeľ Klubu 500 tvrdí, že matematika učí študentov analyzovať problémy, hľadať riešenia a logicky uvažovať.

Písomná maturita. Foto: TASR - Ján Krošlák

Bratislava 4. júla (TASR) - Klub 500 podporuje ministerstvo školstva v súvislosti s opätovným zavedením povinnej maturity z matematiky. Tento krok považuje za strategicky dôležitý a nevyhnutný na zvýšenie kvality vzdelávacieho procesu, ale aj zvýšenie konkurencieschopnosti študentov na trhu práce. Je pripravený spolupracovať na vytvorení podmienok, ktoré zabezpečia kvalitné vzdelanie pre všetkých študentov. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor.

Matematika je podľa Gregora jedným z kľúčových predmetov, ktorý rozvíja kritické myslenie, logické uvažovanie a schopnosť riešiť problémy. "Tieto zručnosti sú nevyhnutné nielen v oblasti prírodných vied a technológií, ale aj v každodennom živote a širokom spektre povolaní. Študenti, ktorí majú silné základy v matematike, sú lepšie pripravení na výzvy moderného sveta a majú vyššie šance na úspech v rôznych oblastiach," skonštatoval.

Riaditeľ Klubu 500 tvrdí, že matematika učí študentov analyzovať problémy, hľadať riešenia a logicky uvažovať. Tieto zručnosti sú podľa neho neoceniteľné vo všetkých oblastiach života, od rozhodovania v osobných financiách až po riadenie komplexných projektov v práci.

Za dôležité Gregor považuje, aby boli mladí ľudia pripravení na prácu v oblastiach technológií, inžinierstva a prírodných vied. "Povinná maturita z matematiky vytvorí predpoklady na to, aby študenti mali pevné základy potrebné pre tieto perspektívne oblasti," dodal.

Krajiny, ktoré majú vysoké štandardy vzdelávania v matematike, sú podľa Gregora úspešnejšie na globálnom trhu práce. Uviedol, že zavedením povinnej maturity z matematiky sa zvýši konkurencieschopnosť Slovenska na medzinárodnej úrovni.

"Matematika je základom pre vývoj nových technológií a inovácií. Študenti, ktorí absolvujú maturitu z matematiky, budú lepšie pripravení prispievať k technologickému pokroku a hospodárskemu rastu našej krajiny," povedal Gregor.

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]