Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
27.06.2024

Rezort športu chce zvýšiť záujem žiakov a detí o šport, vo štvrtok podpísalo memorandum

Memorandum zaväzuje strany k podpore aktivít, ktoré vedú k pravidelnému športovaniu detí a žiakov pod odborným vedením, uviedla Vlasková

Snímka počas podpisu memoranda o spolupráci O2 Športovej akadémie Mateja Tótha s MŠVVM SR, MCRŠ SR a ZMOS 27. júna 2024 v Bratislave. FOTO TASR - Pavo

Bratislava 27. júna (TASR) - Ministerstvo cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR chce zvýšiť záujem žiakov a detí o šport. Vo štvrtok podpísalo Memorandum o porozumení a vzájomnej spolupráci s Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, so Združením miest a obcí Slovenska a Športovou akadémiou Mateja Tótha. Cieľom je zvýšiť pohybové aktivity detí a žiakov na Slovensku, podporiť ich duševné zdravie prostredníctvom pravidelného športovania a zlepšiť vzdelávanie učiteľov a odborníkov. TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie a marketingu MCRŠ Silvia Vlasková.

 "Memorandum zaväzuje strany k podpore aktivít, ktoré vedú k pravidelnému športovaniu detí a žiakov pod odborným vedením," uviedla Vlasková. Rovnako, že do školského roka 2024/2025 zvýšia pravidelnú športovú aktivitu aspoň na desať percent škôl a do roka 2026/2027 aspoň na 30 percent škôl na Slovensku. Memorandum takisto podľa nej zdôrazňuje dôležitosť vzdelávania učiteľov, prípravy študentov na budúce povolania a spolupráce s univerzitami a vysokými školami.
        
Doplnila, že zúčastnené strany budú klásť dôraz na pravidelné pohybové aktivity ako prostriedok podpory duševného zdravia detí a žiakov. Memorandum podľa Vlaskovej podporuje prípravu komunitných projektov v spolupráci so samosprávou miest a obcí Slovenska. Ako podotkla, kľúčovou súčasťou je integrácia technologických inovácií do výchovno-vzdelávacieho procesu. Strany memoranda budú takisto spolupracovať na výskume v oblasti zdravia a športu a na prevencii patologických javov na školách.
        
"Podpis dnešného memoranda s akadémiou Mateja Tótha je jasným záväzkom zvýšiť záujem detí o šport. Olympionikov nevychováme zo dňa na deň, deti potrebujeme v prvom rade motivovať k športu, podporovať ich a adekvátne budovať športovú infraštruktúru, aby sa ich talenty mohli rozvíjať a stali sa z nich úspešní športovci," uviedol minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nominant SNS).

Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]