Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
20.06.2024

Školy inšpirované inovatívnym školským manažmentom získali Diamantovú cenu DofE

Počas štvorročného fungovania Diamantovej ceny DofE sa do tejto aktivity zapojilo už 44 škôl.

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu. FOTO - Jaroslav Novák

Bratislava 20. júna (TASR) - Viaceré školy, ktoré sa angažujú v inovatívnom školskom manažmente, si vo štvrtok prevzali Diamantovú cenu. Ocenenie zastrešené Medzinárodnou cenou vojvodu z Edinburghu (DofE) zvýrazňuje školy, ktoré napredujú v tvorbe vízií, budovaní efektívnych tímov a rozvoji líderských schopností.

Vo štvrtok ocenené školy z Bratislavského, Trnavského a Trenčianskeho kraja - Evanjelické lýceum v Bratislave, Gymnázium F. V. Sasinka v Skalici, Gymnázium Angely Merici v Trnave a Gymnázium Janka Jesenského v Bánovciach nad Bebravou, absolvovali unikátne manažérske vzdelávanie. "Zapojili sa do programov zameraných na tvorbu vízií, budovanie a riadenie tímov, správu financií a zdrojov a rozvoj líderských schopností," priblížila členka vedenia programu Andrea Vrbovská.

Upozornila tiež, že Diamantová cena poskytuje školám nielen potrebné manažérske zručnosti, ale aj priestor, inšpiráciu a podporu, aby mohli efektívne reagovať na meniace sa potreby študentov a trhu práce. Základnými princípmi programu sú pritom výmena skúseností a zdieľanie dobrej praxe medzi školami a firemným prostredím. "Teší nás, že cena spája školy, verejný, štátny, mimovládny aj biznis sektor," dodala Vrbovská.

Počas štvorročného fungovania Diamantovej ceny DofE sa do tejto aktivity zapojilo už 44 škôl.

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]