Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
18.06.2024

A. Sabelová: Systém, na základe ktorého štát udeľuje granty sa má sprehľadniť

Finalizujeme priority, o ktoré sa musia jednotliví aktéri toho prostredia opierať alebo ku ktorým musia viazať tieto projekty, ozrejmila štátna tajomníčka.

Ilustračná snímka. FOTO TASR/DPA

Bratislava 18. júna (TASR) - Systém, na základe ktorého štát udeľuje granty sa má sprehľadniť. Avizovala to štátna tajomníčka podpredsedu vlády SR pre plán obnovy a znalostnú ekonomiku Alena Sabelová. V rámci konferencie Jarná Itapa uviedla aj ďalšie opatrenia, ktoré pripravujú v súčinnosti s Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR a Ministerstvom hospodárstva (MH) SR.
        
"Cieľom je, aby tak na MŠVVaM, ako aj na MH pôsobila jedna agentúra, aby sa tie peniaze nestrácali v spleti rôznych finančných tokov, aby podnikateľ nečelil dileme, na ktoré dvere má vlastne zaklopať. A nielen podnikateľ, ale aj výskumná inštitúcia, vedecká inštitúcia, ak má nejaký zaujímavý projekt," priblížila s tým, že dôjde tak ku konsolidácii aktérov, ktorí tieto zdroje prerozdeľujú.
        
Okrem toho, podľa jej slov nastavujú jasné priority v piatich doménach, tzv. inteligentnej špecializácie. Doplnila, že je potrebné vedieť, čo má Slovensko podporovať v oblasti napríklad priemyslu, zdravých potravín, zdravotníctva či digitalizácie. "Finalizujeme priority, o ktoré sa musia jednotliví aktéri toho prostredia opierať alebo ku ktorým musia viazať tieto projekty," ozrejmila.
        
Ako podotkla, tento rok po prvýkrát riadili predbežný plán financovania. Každý subjekt tak podľa nej vie, aké výzvy sa z akých programov, s akou alokáciou a s akými kondicionalitami chystajú.

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]