Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: OTS
18.06.2024

Rekordný počet škôl vníma dôležitosť vzdelávania o zdravom stravovaní a pohybe

Osveta v oblasti zdravej výživy a aktívneho pohybu je kľúčová od raného veku.

Foto: Viem, čo zjem

Bratislava 18.06.2024 (OTS/Skolske.sk)

Program „Viem, čo zjem“ preto zohráva v tejto oblasti edukácie detí významnú rolu. Svedčí o tom aj ukončený, v poradí už ôsmy ročník programu, do ktorého sa zapojil rekordný počet škôl. Až 27 tisíc žiakov z takmer 500 škôl na celom Slovensku malo možnosť osvojiť si zdravé stravovacie návyky a naučilo sa, ako sa správne hýbať.
 
„Ukazuje sa, že program Viem, čo zjem sa teší čoraz väčšej popularite. Vedomosti nadobudnuté v programe ponúkajú základ pre celkovú fyzickú aj duševnú pohodu detí. Investícia do vzdelávania v tejto oblasti je teda investíciou do budúcnosti, pretože zdravie v detstve je základom pre zdravie v dospelosti, čo prospieva celej spoločnosti,“ hovorí Ľubica Novotná, manažérka pre korporátne záležitosti Nestlé Slovensko.
 
Pozitívna spätná väzba od učiteľov a žiakov je dôkazom toho, že program Viem, čo zjem, realizovaný s podporou spoločnosti Nestlé, je veľmi prínosným v učebnom procese. Školy mali opäť k dispozícií komplexne vytvorené materiály na výučbu kratšieho projektu alebo tiež rozšíreného voliteľného predmetu. Bonusom sú interaktívne materiály ku každému tematickému celku.
​​​​​​​
 

Počas školského roka mali žiaci možnosť zapojiť sa aj do súťaže „Zdravý pohyb máme radi“. Tri najúspešnejšie školy získali  odmenu v podobe športových pomôcok do školskej telocvične. Tiež si mohli spolu s foodblogerkou Barborou Kyškovou pripraviť dva chutné a zdravé recepty.  
 
Program „Viem, čo zjem“ je súčasťou globálneho programu Nestlé pre zdravie detí, ktorý sa od roku 2009 postupne rozšíril do 84 krajín sveta. Na Slovensku sa realizuje v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) a stal sa súčasťou Národného programu podpory zdravia. ÚVZ SR program „Viem, čo zjem“ prezentuje vo svojich publikáciách ako príklad dobrej praxe preventívnych programov v zdravotníctve, zameraných na problematiku zdravej výživy a pohybovej aktivity. Viac informácií o programe je dostupných na internetovej stránke www.viemcozjem.sk

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]