Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
07.06.2024

Trenčiansky kraj pristúpil k optimalizácii siete svojich stredných škôl v predstihu

Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK sa podľa hovorkyne postupne menia na moderné školy, reagujúce na zmeny a výzvy a ponúkajú možnosti rozvoja aj v oblasti neformálneho vzdelávania.

Ilustračná snímka. Foto: Milan Kapusta

Trenčín 7. júna (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pristúpil k problematike optimalizácie siete svojich stredných škôl už v predstihu, reagoval tak na demografický vývoj v kraji. TASR o tom informovala hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.
        
"Na základe verifikovanej potreby trhu práce župa podporuje nedostatkové odbory formou krajských štipendií. Propagáciou kampane Hrdina remesla mladým ľuďom predstavujeme našu spoluprácu škôl a partnerských firiem. Kraj tiež systematicky investuje do modernizácie svojich škôl, do rozvoja ľudských zdrojov, čo je vzájomne prepojené s efektívnosťou prevádzky a financovaním," uviedla hovorkyňa.
        
Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK sa podľa nej postupne menia na moderné školy, reagujúce na zmeny a výzvy a ponúkajú možnosti rozvoja aj v oblasti neformálneho vzdelávania. V duálnom vzdelávaní má TSK zapojených najviac žiakov.
        
"Stanovili sme si kritériá kvalitnej školy mechanizmom merania kvality PeerReview. Je to systém hodnotenia v oblasti výchovy a vzdelávania, nastavenie efektívnych procesov manažovania či jej celkovej kvality. Spätná väzba prostredníctvom hodnotenia z konkurenčného prostredia škole umožní využiť svoj potenciál a poukazuje na rezervy a ďalšie príležitosti ku skvalitňovaniu," doplnila Kukučková.
        
Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) oznámil zámer optimalizovať sieť stredných škôl. Menšie školy by sa mohli spájať do väčších celkov, ktoré by mali spoločné manažmenty, dokázali sa zjednocovať v plánoch vzdelávania, mať spoločných odborných zamestnancov či nadväzovať partnerstvá so zamestnávateľmi.

Október 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
Napíšte nám [email protected]