Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
05.06.2024

Zážitková konferencia v Prešove priblíži dobrovoľníctvo ako nástroj zmeny v škole

Konferencia sa zameria na prezentáciu spôsobov efektívneho implementovania dobrovoľníctva do školského prostredia ako nástroja pozitívnej zmeny v škole a širšej komunite.

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prešov 5. júna (TASR) - Dobrovoľníctvo ako nástroj zmeny v škole je témou zážitkovej konferencie, ktorá sa koná v stredu v Prešovskej univerzite (PU) v Prešove. Je určená pre pedagógov zo všetkých základných a stredných škôl v Prešovskom kraji. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Anna Polačková.
        
Konferencia sa zameria na prezentáciu spôsobov efektívneho implementovania dobrovoľníctva do školského prostredia ako nástroja pozitívnej zmeny v škole a širšej komunite. Pre účastníkov sú podľa organizátorov pripravené inšpiratívne prezentácie a príklady dobrej praxe, ako aj interaktívne workshopy s odborníkmi na Service Learning a školstvo.
        
"Súčasťou programu bude prezentácia dobrovoľníckych projektov žiakov a študentov aj prednáška lektorky z organizácie YouthWatch, ktorá ponúkne pohľad na súčasné potreby a hodnoty mladých ľudí. Pedagógovia sa v rámci konferencie dozvedia, ako môžu reagovať na nové, súčasné potreby mladých," povedala Polačková.
        
Jedným z cieľov konferencie je podľa nej prepojenie formálneho a neformálneho vzdelávania a príklady inovatívneho vzdelávacieho prostredia pre žiakov.
        
Konferenciu podporili Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, Národný inštitút vzdelávania a mládeže, Prešovský samosprávny kraj a Prešovská univerzita v Prešove.

Október 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
Napíšte nám [email protected]