Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
29.05.2024

Rezort školstva: Desať VŠ získalo peniaze na audity v oblasti internacionalizácie

Do výzvy sa zapojilo 13 vysokých škôl, desať z nich získalo podporu, každá škola dostane 600.000 eur.

Na snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR na Stromovej ulici v Bratislave. FOTO TASR - Jaroslav Novák

Bratislava 29. mája (TASR) - Desať vysokých škôl (VŠ) získalo z Plánu obnovy a odolnosti SR celkovo šesť miliónov eur na audity v oblasti internacionalizácie akademického prostredia. Cieľom auditu je preskúmať, ako úspešne a kvalitne školy realizujú iniciatívy v oblasti mobility študentov a zamestnancov, medzinárodnej spolupráce alebo ďalšie aktivity spojené s internacionalizáciou. TASR o tom informovali z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR.
        
Do výzvy sa zapojilo 13 vysokých škôl, desať z nich získalo podporu, každá škola dostane 600.000 eur. Na rezervnom zozname sú zvyšné tri vysoké školy, ktorých projekty tiež splnili podmienky výzvy.
        
"Táto finančná podpora posilní schopnosť škôl zapojiť sa do medzinárodných akademických a výskumných aktivít. Zároveň chceme posilniť postavenie slovenského akademického prostredia na medzinárodnej scéne a prispieť k prilákaniu a udržaniu talentovaných študentov a výskumníkov na Slovensku," uviedol minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD).
        
Audit sa zameria na analýzu kvality a efektívnosti aktivít vysokých škôl v oblasti internacionalizácie. Bude tiež hodnotiť, či majú školy vypracované primerané a efektívne stratégie a plány pre internacionalizáciu. Následne sa vypracujú odporúčania na implementáciu systémových zmien a akčné plány založené na odporúčaniach. Z výzvy sa podporí aj implementácia odporúčaní. Projekty budú implementované do jesene 2025.
        
Z výzvy podporia Technickú univerzitu vo Zvolene, Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Technickú univerzitu v Košiciach, Univerzitu Komenského v Bratislave, Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre, Univerzitu sv. Cyrila a Metoda v Trnave, Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave, Katolícku univerzitu v Ružomberku, Prešovskú univerzitu v Prešove a Trnavskú univerzitu.

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]