Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: Mgr. Beáta Molnárová
17.05.2024

Deň otvorených dverí na ZŠ v Kráľovskom Chlmci

Vyvrcholením DOD bola na 2. stupni žiacka retro diskotéka, ktorú zorganizovala ŽIACKA ŠKOLSKÁ RADA v popoludňajších hodinách.

Foto: Mgr. Denisa Szemánová

Rodičia, starí rodičia a ďalší členovia rodiny našich žiakov mali 10. apríla 2024 jedinečnú šancu všetko vidieť a dozvedieť sa množstvo nových vecí o fungovaní školy a vyučovania u nás.  Deň otvorených dverí im umožnil zoznámiť sa s prostredím a atmosférou školy. Návštevníci veru prišli v hojnom počte. Mali možnosť nazrieť do vyučovacieho procesu v rámci otvorených hodín. Mohli vidieť, ako ich deti na hodinách pracujú a ako sa im darí. Na vlastné oči sa mohli presvedčiť, že práca učiteľa je mimoriadne zodpovedná. Ďakujeme všetkým návštevníkom, ktorí prijali naše pozvanie a tešíme sa na budúce stretnutie!

Okrem možnosti nazrieť do chodu školy po dlhšej dobe sme mali aj „ŽIACKU KONFERENCIU“, ktorej témou bolo „Učiť sa oplatí“. Na začiatku konferencie vystúpili naši žiaci s venčekovým tancom. Nasledovalo privítanie hostí. Po úvodných slovách pána riaditeľa PhDr. Róberta Bertu, MBA prišli sa predstaviť žiaci, ktorí nám porozprávali o svojej motivácii a vynaloženom úsilí na ceste za svojím snom. Ako byť motivovaný k učeniu sa, byť schopný učiť sa, zvládať záťažové situácie a vedieť si organizovať svoj voľný čas, o tom nám porozprávala pani psychologička Mgr. Katarín Banyková. Žiaci, ktorí sa venujú volejbalu a futbalu, nám predviedli svoju športovú zostavu. Žiaci, ktorých učaroval tanec, vystúpili s pekným tancom. To boli krátke ukážky, ako žiaci zvykli zmysluplne využívať svoj voľný čas. „Maj ciele, realizuj svoje sny a tvoja cesta na stane úspechom tvojho snaženia“ – to bola záverečná myšlienka príhovoru pani vychovávateľky Ivety Szegedyovej – koordinátorky prevencie. Pesničkou „Kým vieš snívať“, ktorú spievali všetci žiaci, sa naša konferencia skončila. Dúfame, že každý si z toho všetkého odniesol niečo pekné a poučné.

Vyvrcholením DOD bola na 2. stupni žiacka retro diskotéka, ktorú zorganizovala ŽIACKA ŠKOLSKÁ RADA v popoludňajších hodinách. Prichádzajúcich žiakov čakala krásne vyzdobená chodba s kvalitnou hudbou, o ktorú sa starali naši najstarší žiaci.
​​​​​​​
Podujatie sa otvorilo tanečným vystúpením dievčat ôsmeho a deviateho ročníka, po ktorom sa na parket pridali ďalší žiaci, predvedúc svoje tanečné kreácie.
Vyvrcholením dobrej zábavy bolo losovanie  tomboly, na ktorú sa predávali lístky už deň vopred. Všetci žiaci, na ktorých sa usmialo šťastie, sa nesmierne tešili zo svojich výhier.
    
Dobrá nálada trvala až do konca diskotéky, ba dúfame, že nás bude sprevádzať aj počas nesledujúcich dní a týždňov.

pic
Foto: Mgr. Denisa Szemánová
pic
Foto: Mgr. Beáta Molnárová
pic
Foto: Mgr. Beáta Molnárová

Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]