Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
13.05.2024

BOMBOVÁ HROZBA NA STU: Vazovovu ulicu uzavreli, školu prehľadáva polícia

Zasahujúci policajti na mieste usmerňujú dopravu. Zároveň žiadajú verejnosť, aby sa tejto oblasti vyhla. 

Na Vazovovej ulici zasahuje mestská aj štátna polícia. Foto: FB: Mestská polícia Bratislava

Bratislava 13. mája (TASR) - Pre hrozbu súvisiacu so Slovenskou technickou univerzitou (STU) je momentálne neprejazdná Vazovova ulica v centre Bratislavy. Zasahuje tam mestská aj štátna polícia. Priestory školy aktuálne kontrolujú policajti. Informuje o tom bratislavská mestská polícia (MsP) na sociálnej sieti. 

"E-mailová hrozba súvisiaca so Slovenskou technickou univerzitou na Vazovovej ulici prišla na viacero adries mestskej polície," spresnila MsP. Zasahujúci policajti na mieste usmerňujú dopravu. Zároveň žiadajú verejnosť, aby sa tejto oblasti vyhla. 

Hovorca univerzity Juraj Rybanský pre TASR potvrdil, že ide o bombovú hrozbu, ktorá sa týka budovy rektorátu na Vazovovej ulici 5. Budova bola podľa jeho slov evakuovaná a aktuálne tam polícia vykonáva úkony.
​​​​​​​


Prípad bombovej hrozby súvisiacej s STU si prevzala NAKA

Prípad bombovej hrozby súvisiacej so Slovenskou technickou univerzitou (STU) na Vazovovej ulici v Bratislave si prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA). Po vykonaní prvotných úkonov bude vyšetrovateľ tento skutok právne kvalifikovať. Pre TASR to priblížila Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PZ).

"Aktuálne pyrotechnici a psovodi so špeciálne vycvičenými psami objekt podrobne prehľadávajú," dodala Hrabovská. Podotkla, že o vývoji situácie budú verejnosť priebežne informovať. 

Október 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
Napíšte nám [email protected]