Autor textu: Ľuboš Lehocký
23.01.2024

Škola dizajnu predstaví študentskú tvorbu počas DOD

Tvorbu mladých talentov z oblasti módy, grafického dizajnu, filmu, animácie, fotografie, interiérového a produktového dizajnu či počítačových hier predstaví verejnosti bratislavská Škola dizajnu 25. a 26. januára.

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Škola dizajnu - Súkromná škola umeleckého priemyslu Bohumila Baču v Bratislave predstavuje študentskú tvorbu z maturitného aj pomaturitného vyššieho odborného štúdia počas dvoch dní, 25. a 26. januára. Deň otvorených dverí na Ivanskej ceste 21, kde sídlia odbory maturitného štúdia bude v štvrtok 25. januára od 15:00 do 17:30. Študentky a študenti pomaturitného štúdia privítajú verejnosť v budove školy na Panenskej 28 v piatok 26. januára od 9:00 do 17:00.

pic
Foto: Odevný doplnok, kapsa navrhnutá pre festival Pohoda študentkou Terezou Moravčíkovou

Svoju tvorbu predstavia študentky a študenti maturitného štúdia odborov grafický dizajn, animovaná tvorba, filmová tvorba, produktový dizajn, interiérový dizajn, grafický a priestorový dizajn, odevný dizajn a fotografia. Pomaturitné štúdium predstaví študentskú tvorbu z odborov grafika vizuálnych komunikácií, interiérový dizajn, textilný dizajn, fotografia so zameraním na multimédia a animovaná tvorba so zameraním na herný dizajn. Verejnosť sa môže tešiť na rozmanité diela z oblasti dizajnu a umenia, filmové premietania, rozhovory so študentkami, študentmi a pedagogickým tímom, či prezentáciu technologického zázemia, medzinárodných spoluprác alebo kooperácií so zamestnávateľmi a partnermi zo sféry kultúry a kreatívneho priemyslu.

pic
Foto: Dizajn potlače na kočík navrhnutý v rámci odbornej praxe študentkou Alicou Birkušovou

Verejnosť bude môcť počas Dňa otvorených dverí spoznať školské práce aj výsledky odbornej praxe či návrhy a realizácie dizajnových riešení pre partnerov, s ktorými škola spolupracuje. Zaujímavé diela vznikli napríklad na odbore produktový / priemyselný dizajn, kde študentky a študenti navrhli kľúčenky pre nevidiacich a slabozrakých. Odbor grafický dizajn realizoval návrhy grafického dizajnu a vizuálnej komunikácie pre ZOO Bratislava, odevný dizajn recykloval reklamné bannery, z ktorých študentky a študenti vytvorili módne doplnky špeciálne pre festival Pohoda, výsledkom odbornej praxe v spolupráci so spoločnosťou Petite&Mars boli návrhy potlačí pre detské kočíky, ktoré sa dostanú do výroby v nastávajúcom roku. Atraktívna pre verejnosť môže byť aj študentská počítačová hra vytvorená len za 48 hodín počas podujatia Game Jam. Spolu stovky prác mladých talentov budú vystavené v štvrtok na Ivanskej ceste 21 a v piatok na Panenskej 28 v Bratislave.

pic
Foto: Kľúčenky pre nevidiacich navrhnuté realizované pomocou 3D tlače na odbore priemyslený / produktový dizajn

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]