Autor textu: PaedDr. Helena Rusnáková
10.11.2023

Novozámocká Knižnica Antona Bernoláka pozýva na výstavu Keď sa hmly rozplynú

Novozámocká Knižnica Antona Bernoláka pozýva na výstavu 

Foto: Knižnica Antona Bernoláka
pic
Autorka výstavy, foto: Knižnica Antona Bernoláka

V pondelok 6. novembra sa v Knižnici Antona Bernoláka v Nových Zámkoch konalo slávnostné otvorenie výstavy maliarky a arteterapeutky Ivety Szakállosovej s názvom Keď sa hmly rozplynú. Súčasťou podujatia bolo hudobné vystúpenie žiakov ZUŠ v Nových Zámkoch: hra na husliach v podaní Timoteja Fazekasa, ktorého pripravil Gabriel Gál a na klavíri sprevádzala Beáta Bukaiová a klavírne vystúpenie v podaní Tobiasa Fazekasa, ktorého pripravila Beáta Bukaiová.
Iveta Szakállosová je novozámocká rodáčka, ktorá mala od ranného detstva kladný vzťah k umeniu. Už v detstve obdivovala zručnosť ľudových remeselníkov a osvojila si viaceré techniky ručných prác. „Ja som celý život inklinovala k umeleckej tvorbe. Skutočne tvoriť som začala až v zlomovej životnej situácii, najprv ma chytila enkaustika a postupne som prešla na akrylové maľby a štrukturálne obrazy. Maľbe sa venujem necelých desať rokov, rada skúšam nové techniky, ktoré vidieť aj na mojej tvorbe,“ povedala Iveta Szakállosová.

Na výstave v knižnici je vystavených takmer tridsať malieb a štrukturálnych obrazov. Tieto vznikli v posledných dvoch rokoch a sú na nich zobrazené prírodné, krajinné, abstraktné a fantazijné motívy. Autorka má stálu výstavu v kaviarni Vo dvore v Senci, kde žije a tvorí. V súčasnosti autorka pracuje v Centre pre rodinný rozvoj – BEBE, centrum Senec, kde je sprievodkyňou detí v detskom klube. Zároveň vedie arteterapeutické kurzy pre deti a dospelých.
​​​​​​​
Výstava Ivety Szakállosovej bude verejnosti sprístupnená každý pracovný deň od 8.00 h do 16.00 h až do 30. 11. 2023.

/zdroj: Knižnica Antona Bernoláka/

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]