Autor textu: TASR
24.10.2023

Stovky žiakov prišli na Burzu stredných škôl v Banskej Bystrici

Na burze, ktorá sa počas dvoch rokov pandémie konala len v online priestore, sa prezentovalo i krajské centrum práce s mládežou Space. 

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Banská Bystrica 24. októbra (TASR) - Viac ako 900 žiakov posledných ročníkov základných škôl (ZŠ) z okresu Banská Bystrica a priľahlých obcí navštívilo v utorok Burzu stredných škôl (SŠ). Jej tradíciu obnovil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) a v priestoroch športovej haly na Štiavničkách ju zorganizovalo Regionálne centrum kariéry Banská Bystrica.

Ako TASR informovala hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková, na burze sa prezentovalo 20 SŠ, ktoré vo svojich stánkoch predstavili nielen ponuku štúdia, ale i rôzne zaujímavé pokusy či učebné pomôcky. Žiakom ZŠ sa okrem pedagógov prihovárali študenti, ktorí jednotlivé školy navštevujú.

"Rozhodnutie, kam ísť na SŠ, je jedným z najzávažnejších, ktoré mladí ľudia robia. Práve na jeho uľahčenie sme sa rozhodli na jednom mieste predstaviť celú ponuku týchto škôl v okrese Banská Bystrica. Záleží nám na tom, aby sa študenti mohli rozhodnúť na základe čo najväčšieho množstva informácií, aby si mohli vybrať zodpovedne a mali istotu, že škola, ktorú si zvolia, ponúkne nielen štúdium na špičkovej úrovni, ale i uplatnenie na trhu práce, prípadne základ pre štúdium na vysokej škole," konštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter.

Na burze, ktorá sa počas dvoch rokov pandémie konala len v online priestore, sa prezentovalo i krajské centrum práce s mládežou Space. Mladým ľuďom poskytuje bezpečný priestor na sebarozvoj, pomoc a podporu skúsených koučov, psychológov či úspešných lídrov.

"Do modernizácie škôl a školských zariadení sme v posledných šiestich rokoch každoročne investovali priemerne osem miliónov eur, ďalšie rekonštrukcie sa nám daria z eurofondov a ja som si istý, že tieto peniaze sú a boli investované dobre," zdôraznil Lunter.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]