Autor textu: OTS
25.10.2023

3 tipy na najlepšiu lacnú multifunkčnú tlačiareň

Či už premýšľate o tom, akú laserovú multifunkčnú tlačiareň si zaobstarať do domácnosti, alebo či by bolo lepšie kúpiť atramentovú tlačiareň, je prakticky isté, že do vašich úvah vždy vstúpi cena. 

Foto: Canon - pixma mg2555s

Bratislava 24.10.2023 (Skolske.sk)

Najmä v dnešnej dobe totiž zohráva veľmi dôležitú úlohu, a preto je jasné, že najlepšou voľbou pre mnohých ľudí je v súčasnosti zaobstarať si niektorú z najlacnejších multifunkčných tlačiarní na trhu. Aj tento štýl rozhodovania však môže v konečnom dôsledku priniesť svoje ovocie. Aj z lacných modelov je totiž možné vybrať kúsky, ktoré naozaj stoja za to. 

Najlacnejšie multifunkčné tlačiarne sú tie s atramentovými kazetami. Ich ceny sa začínajú na úrovni niečo vyše 40 EUR, čo ich robí veľmi atraktívnymi na domácu tlač. Pozitívom je, že najlacnejšie lacné náplne do tlačiarne sú tie do atramentových modelov. Jedným dychom však treba dodať, že ak hovoríme o prepočte ceny tlače na vytlačenú stranu, atramentové tlačiarne sú drahšie ako laserové. 

Aby ste však ocenili cenu tlače laserových tlačiarní, musíte tlačiť naozaj vo veľkých objemoch, pretože len tak môžu tonery vyniknúť ako najlacnejšie náplne do tlačiarní v pravom slova zmysle - t. j. na základe nákladov na jednu stranu. 

Laserová tlačiareň ako skvelý partner na tlač dokumentov

Pri výbere tlačiarne je okrem ceny a frekvencie plánovanej tlače dôležité zvážiť okrem iného aj to, čo presne chcete na tlačiarni tlačiť. Ak chcete napríklad tlačiť fotografie alebo obrázky, laserová tlačiareň pre vás nebude tou správnou voľbou. Na druhej strane, na tlač dokumentov alebo väčších objemov výtlačkov v čo najkratšom čase je laserová tlačiareň prvotriednou voľbou. Ktorá multifunkčná laserová tlačiareň pre domácnosť je teda tá pravá? 

Ak sa pri výbere naďalej zameriame na cenu, model HP LaserJet MFP M140we HP+ je skvelou voľbou. Za menej ako 200 EUR získate komplexný kúsok s podporou tlače cez kábel aj WiFi, so skenerom alebo s veľmi slušným rozlíšením tlače. Určitým nedostatkom je na pomery laserových tlačiarní pomerne nízka rýchlosť tlače 20 strán za minútu alebo neschopnosť tlačiarne tlačiť automaticky obojstranne - teda obojstranne bez nutnosti manuálneho otáčania listu.
Zdroj: hpmarket.cz

Atramentové tlačiarne sú lacné a vhodné na tlač obrázkov alebo fotografií

Ak má väčší zmysel kúpiť si atramentovú tlačiareň, veľmi zaujímavým modelom je PIXMA TS3451, ktorá sa predáva za niečo vyše 50 EUR. Ani tu výrobca nezabudol na možnosť tlače cez kábel aj WiFi či veľmi slušné rozlíšenie tlače. Aj tu je však potrebné počítať s tým, že rýchlosť tlače nie je až taká závratná, a to ako čiernobiela, tak farebná, alebo s nutnosťou manuálneho otáčania výtlačkov pri obojstrannej tlači. Na príležitostnú domácu tlač je však tento model úplne postačujúci. 

Ak si vystačíte s tlačou cez kábel, PIXMA MG2555S je tlačiareň určená práve pre vás. Od predchádzajúceho modelu sa okrem absencie podpory WiFI líši snáď len dizajnom a samozrejme nižšou cenou. Kvalita jej tlače je teda aj tu na veľmi dobrej úrovni a navyše vďaka atramentovým kazetám nie je problém s tlačou textových dokumentov, fotografií, obrázkov a podobne.

Zdroj: canon.sk 

Ako sami vidíte, aj za relatívne málo peňazí môžete na dnešnom trhu možno zaobstarať naozaj kvalitné tlačiarne, ktoré na domácu, ale aj príležitostnú kancelársku tlač postačia. Ak sa teda zamyslíte nad tým, čo bude pre vašu budúcu tlačiareň pomyselným denným chlebom, aj s malým rozpočtom nájdete kúsok, ktorý vás plne uspokojí.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]