Autor textu: OTS
25.09.2023

Chystáte sa na Erasmus+? Nezabudnite na cestovné poistenie!

Práve teraz mnohí študenti začínajú odchádzať na zahraničné mobility, akou je aj populárny Erasmus+. Čo si naň zabaliť a na čo rozhodne nezabudnúť? Na to sa pozrieme v tomto článku.

Foto: text

Bratislava 25.09.2023 (Skolske.sk/OTS)

Zoznam študentov je zaiste zaplnený oblečením, kozmetikou alebo najrôznejšou elektronikou. Málokto si však spomenie na také dôležité veci, akou sú doklady či napríklad cestovné poistenie pre študentov, ktoré si síce nemôžete zabaliť, no napriek tomu je veľmi dôležité.

Cestovné poistenie na Erasmus
​​​​​​​
Erasmus a cestovné poistenie
jednoducho musia ísť dokopy. Nikdy neviete, čo sa počas študijného pobytu v zahraničí môže stať. Cestovné poistenie pre študentov je nevyhnutnosťou práve pri projekte Erasmus+ alebo napríklad aj počas brigády v zahraničí.

V praxi poistenie Erasmus pokrýva napríklad liečebné náklady v zahraničí, poistenie batožiny alebo poistenie zodpovednosti za škodu. Uzatvára sa na obmedzenú dobu, zvyčajne na 6 alebo 12 mesiacov. To je naozaj dostatočne dlhý čas pre zahraničnú mobilitu.

A čo je skvelé – dá sa poľahky uzatvoriť aj online bez potreby návštevy kamennej pobočky. Čiže aj keď ste zabudli, stále je na cestovné poistenie Erasmus+ čas.

Čo si zabaliť na Erasmus?

A čo si zabaliť do kufrov? Vecí môže byť naozaj veľa, no vždy sa sústreďte na to najdôležitejšie. Pamätajte – to, čo budete potrebovať si môžete poľahky kúpiť aj v zahraničí.
 
Oblečenie a obuv

Oblečenie a obuv si nabaľte podľa toho, do ktorej krajiny vycestujete a v akom ročnom období sa v nej budete nachádzať. Ak máte potrebu zobrať si každý jeden kúsok zo svojej skrine, skúste to prehodnotiť.
 
Doklady

Občiansky preukaz, európsky preukaz zdravotného poistenia, pas, víza. Takisto ako Erasmus cestovné poistenie, možno ani doklady nebudete potrebovať, no pri problémoch sú nevyhnutnosťou.
 
Lieky

Trpíte nejakým ochorením, bolesťami alebo alergiami? V tom prípade rozhodne nezabúdajte na svoje lieky. Nabaľte si ich dostatok na celý pobyt, pretože zháňanie konkrétneho medikamentu môže byť v zahraničí ťažšie.
 
Potreby k štúdiu

Notebook, tablet, písacie potreby či zošity sú na študijnom pobyte samozrejmosťou. Často sa však stáva, že potreby k štúdiu vám škola poskytne a vy tak ušetríte miesto v batožine. To je dobré zistiť si vopred.
 
Hygiena a kozmetika

V neposlednom rade nezabúdajte na hygienické potreby či kozmetiku, aj keď to sa pravdepodobne nestane. Dôležité je však venovať pozornosť baleniu týchto potrieb, nakoľko pri lietaní platia isté obmedzenia.
 
Erasmus+ je jedinečným zážitkom, ktorý dokáže život mladého človeka posunúť míľovými krokmi vpred. A rovnako úžasný bude aj vtedy, keď sa vám náhodou podarí niečo zabudnúť doma. Preto nestresujte a užite si toto obdobie dosýta.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]