Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: OTS
12.09.2023

Prečo je dôležitá kvalita hrncov?

Príprava jedál nezávisí len od špičkových a ekologických surovín a šikovných rúk kuchára, ale taktiež aj od kvalitných hrncov, v ktorých budete maškrty variť a piecť. 

Foto: pexels

Bratislava 12.09.2023 (OTS/Skolske.sk)

Pri výbere kuchynských hrncov sa na dnešnom preplnenom trhu stretávame s množstvom možností. Medzi rôznymi farbami, veľkosťami a štýlmi je však jedna vlastnosť, ktorá by mala byť naším prioritným zameraním a to je kvalita materiálu.

3 dôvody, prečo uprednostniť kvalitu pred kvantitou, najmä pokiaľ ide o hrnce na varenie
Tu je niekoľko dôvodov, prečo je dôležité investovať do kvalitných hrncov:

Trvanlivosť a výdrž materiálu

Kvalitné hrnce vyrobené z kvalitných materiálov vydržia dlho. Smaltované hrnce sú už azda klasikou, ktorá nestarne. Pravdepodobne ste ich už videli v kuchyni svojej babičky. Výhodou smaltovaného riadu je jeho odolnosť voči vysokým ale aj nízkym teplotám a možnosť umývania v umývačke riadu.

Ďalším odporúčaným materiálom je nerez. Hrnce z nehrdzavejúcej ocele sú v súčasnosti veľmi obľúbené. Výhodou hrncov z nereze je možnosť použitia na rôznych typoch varných dosiek, možnosť umývania v umývačke riadu a nepriľnavý povrch, ktorý určite ocení každá gazdinka alebo gazda. Investícia do takýchto hrncov môže byť dlhodobým riešením, ktoré vám ušetrí peniaze, pretože nebudete musieť často vymieňať lacné hrnce, ktoré sa rýchlo znehodnotia, ale investujete do dlhodobého riešenia.

Zdravie a bezpečnosť

Kvalitné hrnce sú často vyrobené z materiálov, ktoré reagujú s potravinami minimálne a neuvolňujú do jedla nežiaduce či dokonca nebezpečné látky. Nízkokvalitné hrnce môžu obsahovať škodlivé látky, ktoré sa pri varení uvoľňujú a môžu ovplyvniť chuť a zdravotnú bezpečnosť jedla. V posledných rokoch je dokoca téma bezpečnosti hrncov a kuchynských potrieb ostro sledovaná. Kvalitné hrnce sú navrhnuté tak, aby minimalizovali riziko týchto nežiaducich vplyvov na potraviny preto odporúčame spotrebiteľom aby si vždy overili materiál použitý na hrnce ich výberu.

Efektívnosť a estetika

Hrnce s kvalitnými tepelnými vlastnosťami vám umožnia variť rýchlejšie a efektívnejšie. To znamená, že budete potrebovať menej energie na dosiahnutie rovnakého výsledku. Preto to dokonca môže viesť k úspore nákladov na energie. Okrem toho, v dnešnej dobe vieme nájsť na trhu množstvo hrncov ktoré su nielen efektívne ale aj esteticke. Samotný dizajn ako napríklad farba, tvar, vzory a podobne môžu pôsobiť vkusne a elegantne v každej kuchyni.

Záver

Pri výbere hrncov na varenie je investovanie do kvality materiálu azda to najdôležitejšie. Je to niečo čo sa nám vráti v podobe chutných a zdravých jedál. Okrem, toho je to investícia na dlhé roky preto by sme mali vyberať s čo najväčším uvážením. Uprednostnite kvalitu pred kvantitou a vyberte si hrnce, ktoré vám poslúžia nielen dnes, ale aj v budúcnosti a obohotia dizajn vašej kuchyne.

Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]