Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
07.07.2023

SOŠ hotelová vo Vysokých Tatrách prilákala žiakov na letnú Gastroškolu

Počas prvého dňa Gastroškoly v utorok (4. 7.) účastníkom predstavili prípravu jedla pasta a la espaňola, želatínového dezertu a miešaného nápoja sangria bez alkoholu.

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Vysoké Tatry 9. júla (TASR) - Stredná odborná škola (SOŠ) hotelová v Hornom Smokovci organizuje tento týždeň v poradí 3. ročník Gastroškoly. Žiakov 4. až 8. ročníka základných škôl zaúča do tajov modernej gastronómie a prípravy špecialít, tentoraz španielskej kuchyne. Aktuálny ročník Gastroškoly je spojený aj s pohybovými aktivitami, informoval Prešovský samosprávny kraj (PSK).
        
"Celkovo 25 záujemcom Gastroškoly odovzdávajú skúsenosti a zručnosti majstri odbornej výchovy, učitelia a predovšetkým študenti školy, ktorí v mesiaci máj vycestovali do španielskej Malagy v práci projektu Erasmus+,"
uviedla krajská samospráva.
        
Počas prvého dňa Gastroškoly v utorok (4. 7.) účastníkom predstavili prípravu jedla pasta a la espaňola, želatínového dezertu a miešaného nápoja sangria bez alkoholu. Zároveň im priblížili techniku skladania obrúskov na slávnostné príležitosti. Vo štvrtok pokračujú prípravou ďalšieho španielskeho národného pokrmu, a to paelly. Zamerajú sa aj na prípravu ovocného gaspacha, na latte art, teda kreslenie do kakaa či miešanie ďalších nápojov. Súčasťou záverečného piatkového (7. 7.) dňa letnej Gastroškoly bude aj exkurzia v znamení Tatranskej horskej služby.
        
"Cieľom Gastroškoly v SOŠ hotelovej v Hornom Smokovci je zvyšovať povedomie o gastrosektore vo Vysokých Tatrách a zatraktívniť príslušné odbory, ktoré sa na škole vyučujú, a to kuchár, čašník, cukrár a hotelová akadémia," uviedol PSK.

November 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
Napíšte nám [email protected]