Autor textu: OTS
30.06.2023

Pripravte sa na leto

Každé letné prázdniny sú výzvou pre rodičov, aby vymysleli program, ktorý bude pre ich deti atraktívny, zároveň hravý a možno aj poučný. 

Foto: Unsplash.com/Ashton Bingham

Bratislava 30.06.2023 (Skolske.sk/OTS)

Inšpirujte sa preto aktivitami, vďaka ktorým môžete spoločne zažiť zábavu a rozvíjať svoju kreativitu.
Deti spolutvorcami letných zážitkov

Ako priniesť do vášho leta prekvapenie? Vymyslite spoločne s vašimi deťmi zázračnú krabicu, do ktorej všetci členovia rodiny vhodia svoje nápady, kde a ako budete tráviť váš letný deň. Samozrejme, že si môžete určiť aj pravidlá. Pridanou hodnotou tejto aktivity je odbúravanie stereotypov a rozvíjaniu spontánnosti. Väčšinou máme tendenciu chodiť na miesta, ktoré dobre poznáme a ľahko sa tam dostaneme. Vďaka zázračnej krabici, nikdy neviete, kam sa v daný deň vyberiete. Okrem prekvapenia zažijete niekoľko ideálnych letných dní z rôznych uhlov pohľadov.

Buďte užitoční
Leto prináša únik od každodenných povinností a možnosti pozerať sa na svet z inej perspektívy. Dajte deťom za úlohu vymyslieť aktivitu, v ktorej môžu byť prospešné. Či už je to stráženie psíka susedom, ktorí išli na dovolenku, pomoc starým rodičom pri upratovaní, alebo zbieranie odpadkov. Príležitostí, ako byť užitočný, je v dnešnom svete veľa. Stačí sa len pozerať okolo seba s otvorenými očami. Benefitom je dobrý pocit, že som niekomu pomohol. Pomáhanie je ako bumerang, čím silnejšieho ho hodíte, tým silnejšie sa vráti. Vďaka tejto aktivite sa deti učia byť vnímavejšie a nápomocné k svojmu okoliu.

Stolové hry očaria malých i veľkých
Hovorí sa, že hry sú dôležitosťou súčasťou každého dieťaťa a nevyhnutné pre ich prirodzený vývoj. Benefitom je, že pri hre sa dieťa učí a ani si to neuvedomuje. Stolové hry sú zároveň pútavou alternatívou k moderným technológiám. Ich nespornou výhodou je, že nie sú vekovo obmedzené a už deti od troch rokov sa vďaka nim učia rozoznávať tvary a farby a trénujú si koordinačné schopnosti. Veľké možnosti ponúkajú tvorcovia hier aj rodičom školákov. Známe tituly ako Tik Tak Bum Family či Rummikub u nich pomáhajú budovať potrebné kognitívne zručnosti, ako pamäť, logické uvažovanie, kreativitu a manuálnu zručnosť. Každá stolová hra okrem toho v rannom veku umožňuje trénovanie komunikácie, ktorá predstavuje jednu z najdôležitejších zručností rozhodujúcich o úspechu potomkov v ďalšom živote. Ak máte doma tínedžerov, na názor, že pre nich nedokážete nájsť dostatočne zaujímavú stolovú hru, ktorá by ich donútila odložiť mobil, musíte razom zabudnúť. Trefou do čierneho určite bude veľmi obľúbená trilógia Century, ktorá hráčom otvára dvere do sveta plného dobrodružstiev, exotiky a fantázie.

Vytvorte si vlastný letný príbeh na pokračovanie
Ako motivovať deti k písaniu aj počas prázdnin? Urobte si váš letný denník, do ktorého si môžete zaznamenávať vaše letné dobrodružstvá, či vtipné hlášky z leta. Deti, ktoré ešte nevedia písať, môžu svoje zážitky nakresliť alebo zdokumentovať kolážou fotografií. Uvidíte, tento denník bude vašou nezabudnuteľnou spomienkou, práve na toto leto.

O spoločnosti Piatnik 
Spoločnosť Piatnik sa venuje výrobe hracích kariet, spoločenských hier a skladačiek puzzle. Medzi jej najznámejšie produkty patrí celosvetovo obľúbená hra Activity. Vďaka 190-ročným skúsenostiam pri výrobe hier alebo kariet spája tradíciu s modernými technológiami a využíva len tie najkvalitnejšie materiály. S celosvetovou ročnou produkciou 25 miliónov hracích kariet, 1 miliónom stolových hier a 1 miliónom skladačiek puzzle dokazuje, že spoločenské hry ani v súčasnosti nestratili nič na svojej príťažlivosti. Prostredníctvom siete exkluzívnych partnerov spoločnosť Piatnik pôsobí v 60 krajinách sveta. Viac informácií nájdete na www.eshop-piatnik.cz

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]