Autor textu: TASR
25.05.2023

Deti s Downovým syndrómom budú v Prešove súťažiť v atletických disciplínach

Väčšina detí príde s rodičmi, svojimi učiteľmi a trénermi. Predstavia sa aj športovci, ktorí majú skúsenosti so súťažením v rámci Špeciálnych olympiád Slovensko v rôznych disciplínach. 

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Prešov 25. mája (TASR) - Deti s Downovým syndrómom budú v Prešove súťažiť v atletických disciplínach ako je beh, skoky z miesta a hod kriketovou loptičkou. Spojená škola internátna na Masarykovej ulici v spolupráci s Občianskym združením Zanebudka v piatok (26. 5.) štvrtýkrát organizuje atletický festival pre deti so spomenutou diagnózou. Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Prešov František Oľha.

"Po dvoch ročníkoch, kedy sa podujatie organizovalo v hale, sa nám pred dvomi rokmi osvedčil areál s atletickým oválom a vonkajšie prostredie, ktoré súťažiaci, ich rodičia a učitelia veľmi pozitívne prijali. Tento rok v spolupráci s Prešovskou Univerzitou môžeme toto podujatie zorganizovať na ich atletickom areáli, za čo im veľmi za všetkých účastníkov ďakujeme," povedala riaditeľka spojenej školy Hedviga Tomášová.

Cieľom organizovania podobných športových podujatí je podľa riaditeľky predovšetkým motivácia detí k športu a zvyšovanie povedomia, že športovať a súťažiť môžu aj s rôznym hendikepom.

Na tohtoročnom ročníku sa zúčastní 65 športovcov z Prešova a okolia, Košíc, Starej Ľubovne, Vranova nad Topľou, Popradu, Považskej Bystrice a Vrbového pri Trnave. Väčšina detí príde s rodičmi, svojimi učiteľmi a trénermi. Predstavia sa aj športovci, ktorí majú skúsenosti so súťažením v rámci Špeciálnych olympiád Slovensko v rôznych disciplínach. 

Spojená škola internátna na Masarykovej ulici v Prešove v súčasnosti poskytuje výchovu a vzdelanie 213 deťom s mentálnym a viacnásobným postihnutím. Organizačnými zložkami školy sú špeciálna materská škola, špeciálna základná škola, praktická škola a od nového školského roka 2023/24 aj základná škola pre žiakov s autizmom.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]