Autor textu: Janka Danková
22.03.2023

Prvým finalistom EUHL sú Gladiátori z Trenčína

Hráči univerzitného hokejového tímu z Trenčína budú mať možnosť obhájiť titul. Po úspešnom víkende majú jasnú účasť vo finále, keď v semifinálovej sérii zdolali UHT Sabers Oswiecim 3:1.

Vysokoškoláci z Gladiators Trenčín. Foto: Tomáš Somr

"Určite nikoho neprekvapí, keď poviem, že sme nesmierne šťastní. Nielen z postupu do finále, ale najmä z hry, ktorú sme predviedli. Prvý semifinálový zápas, ktorý sme prehrali, bol v konečnom dôsledku veľmi dôležitý, lebo vďaka nemu sme sa vrátili nohami na zem a uvedomili si, že musíme opäť hrať náš hokej. Semifinále bolo veľmi náročné, ale skvelé,“ vyslovil Matúš Trenčan, jeden z popredných hráčov Gladiators Trenčín, „myslím si, že za ten náš výkon sme si postup zaslúžili. Nikto nám nič nedal zadarmo,“ pokračoval.

Trenčania skončili po základnej časti na druhej priečke, čo pre nich znamenalo automatický postup do semifinále. V ňom sa postavili proti UHT Sabers Oswiecim, pričom prvý zápas prehrali 5:7, následne sa tešili z troch víťazstiev, a síce 6:3, 6:3 a 4:1. „Ten prvý zápas bol z našej strany veľmi slabý. Priznám sa, že niečo také som už dlho nevidel. V tom druhom sme už podali lepší výkon a postupne naša hra gradovala. Ak to bude takto pokračovať, vo finále by sme mali byť v skutku skvelí,“ rozosmial sa Trenčan. Jeho tím je postavený do neľahkej role – obhájiť titul z minulej sezóny. „Obhájiť ho nie je ľahké, no súčasne ani nemožné. Na spoluhráčoch vidím, že sú vysoko motivovaní a máme len jeden cieľ. Viete, ak človek vyhrá titul, v živote sa v konečnom dôsledku nič nezmení. Ale prečo by sme mali končiť svoju cestu na tomto mieste, keď môžeme ísť ďalej,“ pousmial sa.

Proti komu sa Gladiators Trenčín postavia vo finále, sa dozvedia v najbližších dňoch. Stav semifinálovej série medzi UMB Hockey team Banská Bystrica a rumunskou Sapientia U23 je vyrovnaný, 1:1. Tretí semifinálový zápas je na programe dnes, štvrtý zajtra, oba v Rumunsku. Prípadný piaty rozhodujúci zápas by sa odohral v Banskej Bystrici a to v piatok 24.3.2023.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]