Autor textu: TASR
27.02.2023

Záhorské múzeum v Skalici pripravilo pre základné a stredné školy vzdelávacie programy

Vzdelávací program pod názvom Cesta do praveku odhaľuje začiatky našich dejín, keď sa objavil prvý človek a jeho vývojové fázy.

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Skalica 27. februára (TASR) – Vzdelávacie programy pripravilo pre základné a stredné školy Záhorské múzeum v Skalici, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj. Informovalo o tom múzeum.

V súčasnosti ponúka múzeum tri projekty. "Buď v obraze je vzdelávacím programom, ktorého základným okruhom poznania je postava sv. Alžbety. Cez prizmu jej životného príbehu sa prenesieme do súčasnosti a žiaci dokážu prostredníctvom jej posolstva zhodnotiť dôležitosť charity a úlohy dobrovoľníctva," uviedlo múzeum.

Vzdelávací program pod názvom Cesta do praveku odhaľuje začiatky našich dejín, keď sa objavil prvý človek a jeho vývojové fázy. Zameriava sa najmä na význam neolitickej revolúcie. Žiaci vďaka nemu dokážu porovnať obdobia paleolit a neolit. "Program je možné upraviť primerane veku. Prioritne je určený pre 6. ročník základnej školy a prislúchajúce ročníky osemročného gymnázia," informovalo múzeum.

V rámci múzejnej pedagogiky je pripravený vzdelávací program k výstave Dušan Jurkovič a Skalica určený pre starších žiakov a študentov stredných škôl pod názvom Buď ako Jurkovič. Prostredníctvom tematických okruhov sa žiaci zoznámia s kľúčovými udalosťami prvých troch desaťročí 20. storočia. Okrem toho spoznajú študenti v programe dva architektonické a výtvarné štýly secesiu a funkcionalizmus, ktoré pôsobili na Jurkovičovu tvorbu.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]