Autor textu: OTS
09.02.2023

Bezplatné webináre na želanie učiteľov cudzích jazykov

Poruchy učenia, umelá inteligencia a praktické tipy na interaktívne aktivity – to sú témy februárových vzdelávacích webinárov od WocaBee

Foto: WocaBee

Bratislava 09.02.2023 (OTS/Skolske.sk)

Poruchy učenia, umelá inteligencia a praktické tipy na interaktívne aktivity – to sú témy februárových vzdelávacích webinárov od WocaBee. Učitelia cudzích jazykov a ďalší pedagogockí pracovníci sa môžu bezplatne zaregistrovať na tomto linku.

Tisícky spokojných učiteľov
Poskytovateľ aplikácie na učenie cudzích slovíčok pre školy WocaBee sa vzdelávaniu učiteľov formou webinárov venuje už tretí rok. Od februára 2021pripravil celkovo 24 odborných online podujatí. Webináre dosahujú účasť cca 2000 učiteľov na každom z nich a priemerné hodnotenie na úrovni 1,25 (1=vynikajúci, 5=nedostatočný).

TOP témy sú tie praktické
Tieto výsledky vychádzajú z pravidelných online prieskumov medzi učiteľmi po každom webinári. Súčasťou dotazníkov sú aj námety na ďalšie témy webinárov. TOP témami pre učiteľov sú praktické tipy na hodiny cudzích jazykov, poruchy učenia a správania, ako aj rôzne aktuálne témy v školstve. Februárové webináre tak vo WocaBee pripravili doslova na želanie učiteľov.

Tipy na rýchle aktivity bez prípravy na hodiny cudzích jazykov
Utorok 14. februára 2023, 18.00 – 19.30 hod.

Niekedy učitelia potrebujú na hodine rýchlo zmeniť aktivitu alebo vyplniť krátke časové okno bez prípravy. „Oslovili sme tri skvelé lektorky, ktoré pre učiteľov pripravili ich vlastné overené tipy,“ hovorí Michal Ošvát, CEO a autor aplikácie WocaBee.

Mgr. Hana Šimáčková je lektorka francúzštiny a spoluzakladateľka projektu Digitální lektoři. Prednáša a organizuje workshopy pre učiteľov všetkých cudzích jazykov.
Mgr. Alexandra Hučeková je učiteľka nemeckého jazyka, držiteľka prestížneho ocenenia Učiteľ Slovenska 2021. Vedie workshopy a vystupuje na konferenciách pre učiteľov.
Mgr. Marika Zemánková má skúsenosti s výučbou angličtiny u žiakov a študentov všetkých vekových skupín.  Venuje sa tvorbe obrázkových výučbových materiálov.

Ako vyučovať cudzí jazyk žiakov s poruchami učenia
Utorok 21. februára 2023, 18.00 – 19.30 hod.

Dôležitú tému výučby cudzích jazykov u žiakov s poruchami učenia pripravujú vo WocaBee pre veľký záujem učiteľov už po druhý krát. Spolu s hlavnou speakerkou na webinári vystúpia aj učitelia cudzích jazykov, ktorým so žiakmi s poruchami učenia pomáhajú moderné technológie.

Mgr. Simona Knopová - učiteľka anglického jazyka, zameriava sa na prácu s deťmi s výučbovými ťažkosťami rôzneho charakteru, najmä s poruchami učenia a správania.

Umelá inteligencia na školách – ako ju využiť vo svoj prospech
Utorok 28. februára 2023, 18.00 – 18.30 hod.

Okrem vzdelávania špecifického pre učiteľov cudzích jazykov WocaBee pravidelne prináša aj webináre určené pre širšie publikum. Takou je aj veľmi aktuálna téma umelej inteligencie v prostredí školstva.

„Spolu s externými hosťami budeme hovoriť o možných úskaliach umelej inteligencie, zameriame sa však najmä na to, ako ju využiť v prospech učiteľov, žiakov a celého vzdelávacieho procesu,“ vysvetľuje Michal Ošvát.

Ing. Michal Ošvát – programátor a autor aplikácie WocaBee na učenie cudzích slovíčok pre školy. S aplikáciou WocaBee získal vo februári 2022 ocenenie Ministerstva hospodárstva SR Inovatívny čin roka.

Registrujte sa bezplatne
Na bezplatné WocaBee vzdelávacie webináre sa učitelia aj ostatní pedagogickí pracovníci môžu prihlásiť prostredníctvom jednoduchého registračného formuláru. Registrácia končí v deň konania webináru o 16.00 hod. WocaBee webináre je po registrácii možné sledovať aj zo záznamu.

Ďalšie inšpirácie pre učiteľov
Okrem vzdelávacích webinárov majú učitelia cudzích jazykov možnosť bezplatne získať námety na zatraktívnenie svojich hodín aj každý týždeň. Praktické tipy pre učiteľov cudzích jazykov od WocaBee je pravidelná dávka inšpirácie, ktorú učiteľ dostane do svojej emailovej schránky vždy v pondelok až do konca tohto školského roka.

Tipy a triky pre učiteľov pripravili pre WocaBee odborníci z oblasti vzdelávania a cudzích jazykov. Každý tip môže učiteľ ohodnotiť podľa toho, do akej miery je pre neho prínosný. Ďalšie inšpirácie budú vo WocaBee pripravovať aj na základe tejto spätnej väzby.

Na odber tipov sa môžu učitelia bezplatne zaregistrovať prostredníctvom tohto formuláru.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]