Autor textu: Janka Danková
03.01.2023

Unikát v univerzitnom hokeji: Toto sa nepodarilo ešte žiadnej bratskej dvojici

Možnosť venovať sa svojmu obľúbenému športu popri vysokoškolských povinnostiach využili aj Michal Nemčič a Šimon Nemčič. 

Foto: Janka Danková

Stáva sa bežne, že v zápase proti sebe nastúpia rodinní príslušníci. Bratom Michalovi a Šimonovi Nemčičovcom, ktorí obaja pôsobia v Európskej univerzitnej hokejovej lige (EUHL), sa však podaril skutočný unikát.

EUHL ponúka možnosť hrať hokej popri štúdiu na vysokej škole. S myšlienkou prišiel pred niekoľkými rokmi bývalý slovenský reprezentant Ľubomír Sekeráš, po ktorom je aj pomenovaná trofej pre víťaza – Sekeráš Cup. Hokej pre vysokoškolákov v Európe čerpá a inšpiruje sa primárne zámorím, kde má univerzitný hokej dlhoročnú tradíciu a perfektnú úroveň.

Možnosť venovať sa svojmu obľúbenému športu popri vysokoškolských povinnostiach využili aj Michal Nemčič a Šimon Nemčič. Kým prvý menovaný študuje na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, druhý vsadil na Univerzitu Karlovu v Prahe. Keď sa tímy týchto dvoch škôl postavili v aktuálnom ročníku EUHL prvý raz proti sebe, pre Nemčičovcov to znamenalo bratský súboj. Na tom by nebolo nič také výnimočné, nakoľko sa bežne stáva, že hrajú proti sebe bratia, otec so synom či iní rodinní príslušníci, no v tomto prípade predsa len nastal špeciálny moment. Obaja z bratskej dvojice sú totiž brankári.

„Už od mala bol môj brat mojím vzorom. Zvykol som si nás predstavovať ako nastupujeme proti sebe ako profesionálni brankári a popravde, toto bola jedna z vecí, ktorá ma okrem vášne pre hokej motivovala. Keď sme sa dozvedeli, že si zahráme proti sebe, tak nás to, samozrejme, potešilo a azda najviac našich rodičov. Tí o tomto momente snívali prakticky odkedy obaja hrávame hokej,“ vyslovil mladší z bratov, Šimon.

O 6 rokov starší Michal mal z tohto zážitku o to väčšiu radosť, nakoľko je v poslednom ročníku štúdia. „Som veľmi rád, že som to stihol. Toto je pravdepodobne môj posledný ročník EUHL, nakoľko o niekoľko mesiacov končím štúdium,“ povedal Michal, „zápas prebehol v priateľskej atmosfére, no nejaká tá bratská rivalita nechýbala,“ dodal s úsmevom.

Väčší úsmev na tvári mal po zápase mladší z bratov, Šimon, nakoľko jeho tím vyhral nad tým
bratovým 6:4.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]