Autor textu: OTS
23.09.2022

Máte doma predškoláka

Myslite na jeho jazykové vzdelávanie už teraz.

Foto: Angličtina pre deti

Bratislava 23.09.2022 (Skolske.sk/OTS)

Znalosť angličtiny je a stále bude veľmi dlho u detí absolútnym základom pre uplatnenie v živote. Ak sa vaše dieťa ešte angličtinu neučilo, s príchodom do školských lavíc je ten najvyšší čas.
 
Najlepšie sa znalosť cudzieho jazyka osvojuje už v ranom veku. Deti vnímajú výuku intenzívnejšie a ľahšie vstrebávajú nové učivo. Preto sa kurz angličtiny odporúča už počas návštevy materskej školy. Ak však dieťa nemalo takú možnosť, nezúfajte. S príchodom do základnej školy sa mu otvárajú nové možnosti jazykovej prípravy.
 
Angličtina v školských osnovách však nemusí byť dostačujúca. Slovensko v jazykovom vzdelaní výrazne zaostáva oproti mnohým európskym krajinám. Minuloročné jazykové testovanie v podobe Indexu odbornosti anglického jazyka (EPI) spoločnosti Education First preukázalo, že sa ako krajina medziročne zlepšujeme, ale stále pred nami je napríklad Chorvátsko, Maďarsko či Poľsko.
 
Spoľahnúť sa teda len na školskú výuku je riziko - ohrozuje nás nedostatok kvalifikovaných učiteľov, aj fádnosť jazykových hodín. Riešením môže byť aj mimoškolské jazykové vzdelávanie. Deti potrebujú správne podnety a učenie jazyka hravou formou, ktorú praktizujú špecializované jazykové školy. Angličtina pre deti v bratislavskej jazykovej škole Volis Academy je pripravovaná presne podľa individuálnych potrieb každého žiaka a vedená pútavým štýlom, z ktorej si dieťa odnesie reálne znalosti. Táto škola je v Bratislave prvou akreditovanou jazykovou školou, ktorá vyučuje deti unikátnou Callanovou metódou. Ide o riadenú konverzáciu, pri ktorej sa dieťa jednoducho učí premýšľať už priamo v anglickom jazyku. Kurzy angličtiny vo Volis Academy umožňujú tiež cielenú výuku gramatiky, prípravu na certifikáty či maturitu.
 
Naplánujte svojmu dieťaťu kvalitné jazykové vzdelávanie už od prvého ročníka - je to investícia do jeho budúcnosti.
 
 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]