Autor textu: TASR
21.09.2022

VIDEO: Vláda odvolala štátnych tajomníkov rezortu školstva i štátneho tajomníka MS SR 

Štátny tajomník Ministerstva spravodlivosti SR Ondrej Dostál prišiel na rezort spravodlivosti počas pôsobenia exministerky Márie Kolíkovej (SaS). Vo svojej funkcii skončí k 22. septembru.

Na snímke štátny tajomník ministerstva spravodlivosti SR Ondrej Dostál (SaS) v Bratislave. FOTO TASR - Martin Baumann

Bratislava 21. septembra (TASR) - Trojica štátnych tajomníkov Ivan Husár, Ľudovít Paulis a Svetlana Síthová, ktorí pôsobili na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR vo svojich funkciách končia. Rovnako aj štátny tajomník Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Ondrej Dostál. Vláda SR schválila v stredu ich odvolanie.

      Všetci traja štátni tajomníci boli na rezorte školstva počas pôsobenia bývalého ministra Branislava Gröhlinga (SaS). Vo funkciách skončia k 21. septembru. Dostál prišiel na rezort spravodlivosti počas pôsobenia exministerky Márie Kolíkovej (SaS). Vo svojej funkcii skončí k 22. septembru.



      Síthová sa venovala na rezorte školstva oblasti inklúzie, národnostnému školstvu a celoživotnému vzdelávaniu, Husár športu a Paulis vysokým školám a vede. Všetci traja si myslia, že  rezort si urgentne zasluhuje plnohodnotné vedenie. Poznamenali, že o odvolanie z funkcie štátnych tajomníkov požiadali oni. Nástupcom chcú odovzdať svoje skúsenosti.

      Dostál priblížil, že je pripravený odovzdať svojmu nástupcovi agendu a predstaviť ľudí, s ktorými bude spolupracovať. Zatiaľ však meno nástupcu nevie.

      Vláda zároveň k 30. septembru odvolala Romana Krpelana z funkcie generálneho tajomníka služobného úradu MS SR. Od októbra ho nahradí advokát Dominik Okenica.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]