Autor textu: TASR
11.08.2022

Univerzitu tretieho veku otvárajú obe univerzity v Trnave 

Trnavská univerzita plánuje otvoriť trojročné vzdelávacie programy anglický jazyk - začiatočník a anglický a francúzsky jazyk pre mierne pokročilých.

Na archívnej snímke budova rektorátu Trnavskej univerzity a Filozofickej fakulty. FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Trnava 11. augusta (TASR) – Trnavská univerzita (TU) i Univerzita sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave chcú aj v nadchádzajúcom akademickom roku pokračovať vo vzdelávaní dospelých. Otvárajú pre záujemcov nové programy univerzít tretieho veku, informujú o tom obe vzdelávacie inštitúcie na svojich weboch. 

      TU plánuje otvoriť trojročné vzdelávacie programy anglický jazyk - začiatočník a anglický a francúzsky jazyk pre mierne pokročilých. V ponuke je aj trojročný vzdelávací program Psychológia a jednoročný Latinský jazyk a kultúra a tiež Právo. Tam sa možno rozhodnúť medzi štúdiom Ochrany práv jednotlivca v medzinárodnom a európskom práve, Dedičského a rodinného práva a Správneho a trestného práva. Poslednou ponukou je Práca s počítačom – základy práce s obrázkami a fotografiami.  

      Pri každom z otváraných programov je podmienka minimálneho počtu frekventantov. Jazyky majú harmonogram na 48 hodín v akademickom roku, ostatné 28 hodín. Podmienkami prijatia sú vek nad 40 rokov (s výnimkou zdravotne ťažko postihnutých), ukončené stredoškolské vzdelanie s maturitou a podaná prihláška. Uzávierka prihlášok je na konci augusta. 
​​​​​​​
      UCM má na prijatie určenú vekovú hranicu od 45 rokov a podmienkou je maturitná skúška. Otvára program Bezpečnosť a sociálna ochrana seniorov, prednášky budú dvakrát mesačne. Informácie sú na stránke univerzity v sekcii Univerzita tretieho veku. Čas prihlásiť sa je do 20. septembra. 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]