Autor textu: TASR
15.06.2022

VIDEO: Štrajkujúci zamestnanci školstva pred NRSR odkazujú, že nebudú ticho 

Protestné zhromaždenie pozostávajúce z tisícok ľudí pred parlamentom pokrikuje "hanba" či "chceme vyššie platy".

Na snímke účastníci protestu Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku v stredu 15. júna 2022 v Bratislave. FOTO TASR - Jakub Kotian

Bratislava 15. júna (TASR) - Štrajkujúci zamestnanci školstva sa presunuli z Námestia SNP v Bratislave pred budovu Národnej rady (NR) SR. Štrajkujúci dav odkazuje, že nebude ticho. 

      Protestné zhromaždenie pozostávajúce z tisícok ľudí pred parlamentom pokrikuje "hanba" či "chceme vyššie platy". Na proteste sa zúčastňujú zamestnanci školstva z celého Slovenska. Množstvo z nich je oblečené v žltých tričkách a šiltovkách, v rukách majú žlté vlajky, rapkáče či pískajú na píšťalkách.

      Medzi protestujúcimi v dave sa nachádzalo aj viacero poslancov Národnej rady SR, ktorí stoja na strane zamestnancov školstva. Zúčastnení žiadajú od politikov, aby splnili svoje sľuby. 



      Lepšie podmienky v školstve, ale aj vyššie platy žiadajú tisícky pracovníkov školstva na stredajšom protestnom zhromaždení v Bratislave. Protestujúci na čele s vedením Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku považujú valorizáciu platov v roku 2021 o nula percent a od 1. júla o tri percentá za absolútne nedostatočnú. Chcú, aby ich platy vzrástli namiesto troch percent o desať. 

      Podľa predsedu školských odborárov Pavla Ondeka cieľom je upozorniť vládu SR a poslancov Národnej rady SR, aby sa konečne začali školstvom zaoberať. "Pokiaľ budeme teraz neúspešní, je možné, že štrajky budú aj v septembri. Máme pripravený scenár, s ktorým sme ešte nevyšli von," uviedol Ondek.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]