Autor textu: Ľuboš Lukáč
01.06.2022

Na Šariši zápolili dve tisícky talentovaných detí

Súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš opäť spojila mladých, ktorí si chceli zmerať intelektové sily. Podujatie sa konalo pod záštitou primátorky mesta Prešov Ing. Andrey Turčanovej.

Foto: Archív Rozumiemenadanym.sk

Prešov 1.06.2022 (Skolske.sk)

Radničné finále nahradila školská pôda
Talent základných škôl regiónu Šariš patrí do portfólia projektov iniciatívy Rozumieme nadaným. Koná sa od roku 2015. Zorganizovalo ho Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove a mesto Prešov. Jeho cieľom je podpora rozvoja logického myslenia žiakov základných škôl a objavenie matematicky a logicky nadaných žiakov. Ako všetky oblasti života v našej krajine, aj Talent zasiahla pandémia ochorenia Covid 19. Z tohto dôvodu sa v aktuálnom ročníku podujatia konali výlučne školské kolá. Finále doposiaľ prebiehalo na pôde prešovskej radnice. Zaregistrované základné školy obdržali testy a zápolenie mohlo začať. Svoj talent a sily si zmerali žiaci piateho, až deviateho ročníka.

K oceneniu patrila pamiatka od primátorky
V talente ZŠ regiónu Šariš súťažili deti zo základných škôl v Prešove, Sabinove, Bardejove, Lipanoch, Giraltovciach, ako aj z obcí Kapušany, Pečovská Nová Ves, Široké a Šarišské Michaľany. Dohromady išlo o viac ako 1800 súťaženia chtivých detí. Samotný test bol tradične zameraný na matematické schopnosti, logické a verbálne myslenie žiakov. Ocenenými boli zakaždým traja najlepší z každej zaregistrovanej ZŠ-ky. Kompletný zoznam najúspešnejších riešiteľov súťažného testu nájdete na stránke www.nadanedieta.sk.

Víťazov zapíšu do Galérie talentov
Každý výherca okrem sladkej odmeny obdržal aj Ďakovný diplom od prešovskej pani primátorky Ing. Andrey Turčanovej. Ako už bolo spomínané, za každú školu ocenili troch najúspešnejších riešiteľov súťažného testu. Víťazné trojice detí zapíšu zároveň do Galérie Talentov, ktorá je uverejnená na webovej stránke organizátora. Siedmy ročník súťaže sa musel vzdať radničného finále v Prešove, no inak prebehol úplne plnohodnotne a organizátori ho hodnotia ako úspešný.

O rok zabojujú aj žiaci prvého stupňa
Súťaž Talent základných škôl regiónu Šariš je medzi žiakmi ZŠ obľúbená, o čom svedčí aj záujem v tomto školskom roku. V ďalšom roku obohatíme súťaž o kategóriu 1.-4. ZŠ. S cieľom vyhľadávať nadané deti, podporovať logické myslenie a v neposlednom rade zabaviť sa a naučiť niečo nové,“ avizuje jeden z hlavných organizátorov PaedDr. Ľuboš Lukáč.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]