Autor textu: Branislav Jakab
13.05.2022

V Minecrafte postavili neuveriteľné elektrárne: Spoznajte víťazov súťaže Energocraft 

Jedinečný projekt Energocraft je úspešne vo svojom finále!  Slávnostné vyhlásenie výsledkov nám odhalilo najlepšie stavby spomedzi 375 prihlásených projektov.  

Yvents, s.r.o.

Bratislava 13.05.2022 (Skolske.sk)

Slovenskí študenti základných a stredných škôl stavali od decembra 2021 modely troch nízko emisných elektrární (jadrovú, veternú a vodnú) v prostredí hry Minecraft a mohli sa tak zapojiť do súťaže o parádne vecné ceny alebo výlet do zábavno – vzdelávacieho centra Energoland pri jadrovej elektrárni Mochovce. Zapojené stavby boli hodnotené nielen na základe ich vzhľadu, ale posudzovala sa aj ich vnútorná konštrukcia a funkčnosť. 
V súťaži predviedli študenti  skvelé výkony a postavili spolu s elektrárňami celé mestá a okolitú infraštruktúru, čím prekvapili aj samotnú porotu súťaže.  
TOP stavby sa nakoniec dostali do finálového vysielania, počas ktorého odborná porota vyhlásila výsledky súťaže a určila najlepšiu Energocraft stavbu. Prvú cenu si odniesol tím ROMAN, ktorý strávil stavaním svojho diela viac ako 240 hodín a postavil skvelú vodnú elektráreň s celým okolitým mestečkom a nádherným prírodným prostredím. Prehliadku jeho elektrární si môžeš pozrieť vo videu nižšie. Na druhom mieste sa umiestnil tím Yonteam a tretiu priečku získal tím Dragoncraft

pic
Yvents, s.r.o.

Záznam livestreamu a všetky top stavby si môžeš pozrieť na YouTube kanáli Y-Games Slovakia tu: https://youtu.be/MZCyYcxBCfM
Celý program s hosťami uvádzal populárny moderátor Matej „Sajfa“ Cifra.  

V projekte Energocraft sa nehodnotil iba dizajn, ale aj funkčnosť elektrární. Hráči stavali veterné, vodné a jadrové elektrárne, do ktorých sa dá aj nahliadnuť a tak dôkladne preskúmať ich interiér a princíp  fungovania. Ak sa chceš dozvedieť viac o modeloch nízkouhlíkových elektrární (pri ich prevádzke sa do ovzdušia nevypúšťajú takmer žiadne skleníkové plyny), klikaj na web yzone.sk  a prečítaj si viac.  

pic
Yvents, s.r.o.

Projekt Energocraft ti priniesli Slovenské elektrárne a ešportová agentúra Yvents, s.r.o., organizátor populárnych podujatí Y-Games a MSR v elektronických športoch.   

Pre viac info o podobných projektoch sleduj web yzone.sk alebo sociálne siete Facebook a Instagram.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]