Autor textu: TASR
27.04.2022

Múzeum špeciálneho školstva prezentuje svoje aktivity pomocou videa

Návštevníci lepšie porozumejú svetu, ktorý tak dobre nepoznajú. Svetu sluchovo, zrakovo či inak znevýhodnených, objasnila Petreková. 

Ilustračná snímka, FOTO TASR – Milan Kapusta

Levoča 27. apríla (TASR) - Múzeum špeciálneho školstva v Levoči sa rozhodlo, že svoje programové aktivity predstaví autenticky, pomocou obrazu. Vedúca múzea Štefánia Petreková uviedla, že vzniklo tak krátke video, ktoré je originálnou pozvánkou aj pre školy.

"Prísť do nášho múzea znamená síce, že si návštevníci prejdú určitú tradičnú múzejnú expozíciu, no zároveň zažijú netradičnú interakciu s exponátmi a, navyše, lepšie porozumejú svetu, ktorý tak dobre nepoznajú. Svetu sluchovo, zrakovo či inak znevýhodnených," objasnila Petreková. V múzeu sa rozhodli, že takto širokú ponuku predstavia formou krátkej snímky. Autentický materiál využijú ako pozvánky a veria, že tí, ktorí uvidia raz na videu, budú chcieť vidieť aj osobne a možno aj viackrát.

„Propagačné video sme pripravili k našim bežným múzejným a zážitkovo-edukatívnym programom. Okrem viac ako trojminútovej snímky máme pripravené ďalšie štyri, ktoré trvajú približne minútu. Plánujeme ich zasielať napríklad aj školám,“ dodala Petreková. Spomínané videá sú k jednotlivým edukatívnym programom levočského múzea. Ide o "Braillovo písmo, ako ho nepoznáme", "Prekročme bariéru ticha", "Pochopme svet ticha a tmy" a "Inakosť bez hraníc" Snímka je zverejnená aj na internete. 


Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]