Autor textu: Mária Tarišková
27.04.2022

Ktoré smart hodinky sú vhodné pre deti na prvom stupni základnej školy

Deti dnes vyrastajú s technológiami viac ako kedykoľvek predtým. Keď sú batoľatá, vedia ako používať smartfón a sledovať videá, alebo hrať hry na tablete.

Foto: Andrey Aboltin/shutterstock.com

Bratislava 27.04.2022 (Skolske.sk/OTS)

A ak vlastníte smart hodinky, zistíte, že aj nimi je vaše dieťa fascinované. Investícia do Apple Watch pre päťročné dieťa by bola trochu prehnaná, ale inteligentné hodinky, určené špeciálne pre deti, sú skvelou úvodnou technológiou, ktorá ich dokáže zabaviť hrami a vám zabezpečí pokoj duše vďaka funkciám, ako je sledovanie polohy, alebo pripomenutie povinností.
 
Smart hodinky pre deti sú vybavené aj podobnými funkciami ako modely pre dospelých – sledovanie aktivity, nastavenie cieľov a funkcie na správu každodenného života - napríklad kalendáre. Niektoré idú ešte ďalej a ponúkajú GPS, volania a niektoré dokonca majú kamery.

Ktoré smart hodinky vybrať pre vášho malého školáka
Pri zostavovaní našich tipov sme sa zamerali na rozsah funkcií a koľko metrík sledovania hodinky ponúkajú. Všímali sme si rozhrania – sú ľahko ovládateľné a primerané veku? Vybrali sme hodinky, ktoré sú zábavné, funkčné a so slušnými rodičovskými ovládacími prvkami.

1.   Garmin VivoFit Jr. 3
Garmin Vivofit Jr. 3 nie je len fitness tracker pre deti. Je to praktické zariadenie, ktoré po spárovaní s telefónnou aplikáciou odomkne hry a dobrodružstvá. Okrem toho, že je zariadenie zábavné, umožňuje rodičom sledovať úroveň aktivity ich detí a deti ho samozrejme môžu používať aj ako hodinky.

Hodinky sú nabité funkciami, ktoré pomôžu rodičom. Keď sú pripojené k aplikácii, môžu sledovať aktivitu a spánok svojho dieťaťa, ako aj to, či dieťa splnilo svoje ciele vrátane „domácich povinností“. Hodinky umožňujú rodičom prideľovať úlohy a domáce práce a určiť hodnotu virtuálnej mince, ktorú môže dieťa vymeniť za dohodnuté odmeny. Dostupné v rôznych farbách a dokonca aj v edíciách Marvel a Disney, čo zaručene poteší každé dieťa.

2.   Fitbit Ace 3
Fitbit Ace 2 bol veľmi obľúbený model, ale Fitbit Ace 3 stavia na už takmer dokonalom sledovači a pridáva oveľa dlhšiu výdrž batérie. Je o niečo robustnejší a drahší, ale môže sa pochváliť sviežim vzhľadom a novými funkciami - napríklad monitorom srdca. A keďže nie je spojený so žiadnymi konkrétnymi rozprávkovými postavami alebo filmami, ponúka dlhú životnosť. Dokonca môže byť prijateľný aj pre tínedžerov (možno).

3.   Garmin VivoFit Jr.2
Tieto detské smart hodinky disponujú celým radom funkcií, ktoré môžu z každého dňa urobiť malé dobrodružstvo. Sú to odolné hodinky, ktoré znesú sem tam aj nejaké buchnutie a za každodenné úlohy a domáce práce môžu udeľovať body. Ide o to, že sa potom dajú vymeniť za maškrty, takže vaše deti budú mať motiváciu čistiť si zuby alebo sa hrať so svojimi menšími súrodencami.

Farebná obrazovka a remienok sú prispôsobiteľné, remienok je mäkký a pružný, navrhnutý tak, aby bol pohodlný na nosenie vo dne aj v noci. VivoFit Jr 2 sa nebude musieť nabíjať, pretože batéria vydrží „až“ rok. V skutočnosti sa zdá, že je to skôr 6-7 mesiacov, ale to nie je zlé a bude sa líšiť v závislosti od používania.
 
Zdroje informácií:
●      https://www.zdnet.com/article/best-smartwatch-for-kids/
●      https://www.fatherly.com/gear/best-kids-smartwatches/
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]