Autor textu: TASR
03.03.2022

Mesto Bratislava otvorilo výzvu pre návrhy na ocenenie talentovanej mládeže

Ocenenie je rozdelené do šiestich kategórií, a to kultúra, šport, prírodné a technické vedy, jazyky, profesijná súťaž a voľný čas a ostatné.

Na archívnej snímke z dronu výhľad na Bratislavu. FOTO TASR - Michal Svítok

Bratislava 3. marca (TASR) – Hlavné mesto opäť hľadá talentovanú mládež, otvorilo výzvu na predkladanie návrhov na ocenenie za rok 2021. Zapojiť sa do nej môžu úspešní reprezentanti Bratislavy, ktorí sa vlani stali víťazmi na medzinárodných, celoštátnych či krajských predmetových súťažiach a olympiádach. Oceňovať sa bude v šiestich kategóriách. Návrhy je možné posielať do 31. marca.
      
Ocenenie je rozdelené do šiestich kategórií, a to kultúra, šport, prírodné a technické vedy, jazyky, profesijná súťaž a voľný čas a ostatné. "Spolu s návrhom na ocenenie reprezentanta chce primátor poďakovať aj ich pedagógom či trénerom,“ poznamenala hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.
      
Nominácie prostredníctvom online formulára môžu zasielať zriaďovatelia všetkých typov škôl a školských zariadení na území hlavného mesta, napríklad Bratislavský samosprávny kraj, Okresný úrad Bratislava, starostovia mestských častí či školské úrady. Urobiť tak môžu aj riaditelia základných a stredných škôl, základných umeleckých škôl a centier voľného času, ale tiež športové kluby, zväzy či združenia, ktoré pracujú s bratislavskou mládežou. V prípade dvoch a viacerých nominovaných z jednej školy sa odporúča uviesť preferenciu.
      
Kompletne vyplnené nominačné listy vrátane doručených fotokópií dosiahnutého ocenenia (diplomy, výsledkové listiny, fotografie medailí, trofejí) je potrebné poslať do 31. marca. Bližšie informácie sú zverejnené na webe hlavného mesta. Nomináciami sa bude v apríli zaoberať výberová komisia. Stretnutie primátora s talentovanou mládežou a ich pedagógmi a trénermi by sa malo konať 6. júna, pôjde o 26. ročník podujatia.
      
Vlani ocenili 65 žiakov a študentov a 49 pedagógov a trénerov.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]