Autor textu: TASR
23.12.2021

 V meste Revúca vzniká Rozprávková putovačka

Prvými dielami Rozprávkovej putovačky sú postava Olejkára, teleskop a strom z dielne umeleckej kováčky Andrey Ďurčovej.

Na snímke z 21. decembra 2021 postava Olejkára na Námestí slobody v Revúcej. FOTO TASR - Lukáš Mužla

Revúca 23. decembra (TASR) – V meste Revúca vzniká tematická trasa cestovného ruchu s názvom Rozprávková putovačka. Jej súčasťou budú umelecké inštalácie súvisiace najmä s literárnymi dielami Samuela a Gustáva Reussovcov či Pavla Dobšinského. Na verejných priestranstvách už pribudli prvé tri diela, rovnaký počet samospráva doplní opäť na jar. Pre TASR to uviedla riaditeľka mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Revúcej Karin Kilíková.

Prvými dielami Rozprávkovej putovačky sú postava Olejkára, teleskop a strom z dielne umeleckej kováčky Andrey Ďurčovej. Kovové rozprávkové inštalácie sú umiestnené na Námestí slobody, za budovou mestského úradu a v Múzeu Prvého slovenského gymnázia.

"Máme už hotové ďalšie tri rozprávkové diela. Inštalované by mali byť v apríli, keď by sme chceli urobiť aj slávnostné otvorenie tejto tematickej trasy. Dovtedy by sme k nej mali dokončiť aj interaktívnu hru," prezradila Kilíková.

V rozširovaní tematickej trasy o ďalšie inštalácie chce samospráva pokračovať aj v budúcnosti. Cieľom projektu Rozprávkovej putovačky je nadviazať na odkaz známych rozprávkarov a propagáciou lokalít súvisiacich s ich tvorbou podporiť cestovný ruch v Revúcej i v celom regióne.

Realizáciu prvých umeleckých diel finančne podporili Banskobystrický samosprávny kraj a Oblastná organizácia cestovného ruchu Gemer.



Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]