Autor textu: TASR
25.11.2021

SKU: Prijaté opatrenia nechránia zamestnancov škôl či žiakov

Nesúhlasíme s nerešpektovaním vedeckých autorít v konzíliu odborníkov, ktorí navrhovali prerušiť prezenčné vyučovanie, tvrdí Crmoman.

Na snímke prezident Slovenskej komory učiteľov Vladimír Crmoman, FOTO TASR - Michal Svítok

Bratislava 25. novembra (TASR) – Nové protipandemické opatrenia sú z hľadiska ochrany zamestnancov škôl, žiakov a ich rodín nedostatočné. V reakcii na sprísnenie pravidiel, ktoré prijala v stredu (24. 11.) vláda, to konštatuje Slovenská komora učiteľov (SKÚ). Kritizuje zároveň stranu SaS za to, že si napriek odporúčaniu konzília presadila ponechanie otvorených škôl aj počas lockdownu.

Nominanta liberálov na poste ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga učitelia vyzývajú, aby odporúčania týkajúce sa prevádzky škôl rešpektoval a uviedol do praxe.
​​​​​​​
"Nesúhlasíme s nerešpektovaním vedeckých autorít v konzíliu odborníkov, ktorí navrhovali prerušiť prezenčné vyučovanie. Navrhované krátke obdobie dištančnej výučby by nemalo až taký katastrofálny vplyv na vedomosti žiakov, ako prezentuje strana SaS,“ tvrdí prezident SKU Vladimír Crmoman.

Upozorňuje, že učitelia po kontakte s pozitívnymi žiakmi pri dištančnom vzdelávaní naďalej ostávajú v škole a učia žiakov, ktorí sú v prezenčnej forme. "Organizácia a priebeh výchovno-vzdelávacieho procesu je veľmi náročná a vyčerpávajúca. Zabezpečenie prevádzky škôl, hlavne zastupovania za chorých kolegov, sa stáva neúnosné," zdôraznil Crmoman.

Kritizuje aj to, že napriek výzvam SKU vláda doteraz nezabezpečila distribúciu antigénových samotestov, respirátorov a ďalších ochranných pomôcok pre zamestnancov materských, základných a stredných škôl, školských klubov a ďalších zariadení.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]