Autor textu: TASR
11.10.2021

Desať škôl z východného Slovenska získalo titul Ambasádorskej školy EP

Vzdelávací program je zameraný na študentky a študentov stredných a odborných škôl.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Roman Hanc

Bratislava 11. októbra (TASR) - Desať škôl z východného Slovenska získalo titul Ambasádorskej školy Európskeho parlamentu (EP). Štyri najaktívnejšie školy majú možnosť vycestovať do sídla EP v Štrasburgu. Sú nimi Obchodná akadémia Kapušianska v Michalovciach, SOŠ drevárska vo Vranove nad Topľou, SOŠ pedagogická v Prešove a Gymnázium Štefana Moysesa v Moldave nad Bodvou.
      
V rámci piateho ročníka programu Ambasádorská škola Európskeho parlamentu (EPAS) celkovo ocenili 14 pedagógov a 101 študentov. Získali tak certifikát senior a junior ambasádorov EP.
      
Medzi desiatku škôl, ktoré získali titul EPAS, patrí aj SOŠ gastronómie a služieb v Prešove, Gymnázium Kukučínova v Poprade, Gymnázium Konštantínova v Prešove, Gymnázium Komenského v Lipanoch, SOŠ v Snine a SOŠ automobilová v Košiciach.
      
Vzdelávací program je zameraný na študentky a študentov stredných a odborných škôl. Jeho cieľom je šíriť informácie o Európskej únii, európskej parlamentnej demokracii, úlohe EP a európskych hodnotách medzi mladými ľuďmi za pomoci ambasádorov a ambasádoriek na vybraných školách.
      
"Nejde len o učenie sa faktov o EÚ, ale aj o priamu skúsenosť s európskym občianstvom - čo táto skutočnosť znamená pre každodenný život mladých ľudí, ako možno zmeniť Európu v budúcnosti podľa ich predstáv, či prečo je dôležité zúčastňovať sa na európskych voľbách," upresnila Kancelária EP na Slovensku na svojom webe.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]