Autor textu: TASR
13.09.2021

Mesto Bánovce nad Bebravou investovalo do opráv škôl

Na deti v MŠ na ulici 5. apríla od nového školského roka čakali vynovené kúpeľne.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Bánovce nad Bebravou 13. septembra (TASR) - Samospráva Bánoviec nad Bebravou zabezpečila počas letných prázdnin opravy, rekonštrukcie a údržbu vo viacerých školských zariadeniach. Financie z rozpočtu mesta investovala i do budovy Sokolovne. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.

"Mesto pokračuje s potrebnou výmenou okien na všetkých školských zariadeniach. Nové plastové okná pribudli v dvoch pavilónoch Materskej školy (MŠ) na ulici Radlinského," načrtla radnica.

Na deti v MŠ na ulici 5. apríla od nového školského roka čakali vynovené kúpeľne. Obnova sociálnych zariadení zahŕňala opravu vodoinštalácie a výmenu obkladov, dlažby, umývadiel a toaliet. "V MŠ na ulici Komenského sa vytvorilo zastrešenie átria medzi spojovacou chodbou a budovou školy. Cieľom je vytvorenie externej triedy, kde sa budú môcť vykonávať rôzne pohybové aktivity alebo výučba s environmentálnym zameraním, a to priamo na čerstvom vzduchu," priblížila samospráva.

Náročnejšie práce si podľa radnice vyžiadala oprava stropov v MŠ na ulici Hollého. "Opadávajúca omietka a stav posúdený statikom určili, že bude potrebná ich dôsledná rekonštrukcia. Oprava podhľadových konštrukcií si vyžiadala i výmenu elektroinštalácie, stropy a steny dostali nový náter," ozrejmilo mesto.

Z dôvodu havarijného stavu bolo nevyhnutné realizovať i rekonštrukciu strechy na telocvični Základnej školy na ulici Gorazdova. Práce zahŕňali zateplenie, hydroizoláciu a výmenu bleskozvodov.

"Investície sú potrebné i do budovy Sokolovne, ktorá je dlhé roky zázemím pre voľnočasové aktivity a športové kluby. Po obnove podlahy v telocvični dostala budova v tomto roku aj nové plastové okná. Výmena okien zabezpečí lepší tepelný i zvukový komfort a nespornou je očakávaná úspora energií," dodala radnica.

Práce financovala samospráva z rozpočtu mesta.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]