Autor textu: TASR
02.09.2021

UKF začne akademický rok s prezenčnou výučbou

Ako zdôraznil rektor UKF Libor Vozár, v prípade zhoršenia epidemiologickej situácie je univerzita schopná prijať potrebné opatrenia.

Budova UKF, foto z archívu. FOTO TASR - Henrich Mišovič

Nitra 2. septembra (TASR) – Študenti Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa začnú v novom akademickom roku vzdelávať prezenčne. Na všetkých piatich fakultách sa výučba začne 20. septembra. „Vzhľadom na aktuálny stav univerzita neorganizuje tradičné slávnostné otvorenie nového akademického roka vo svojej aule,“ informovalo vedenie UKF.

Ako zdôraznil rektor UKF Libor Vozár, v prípade zhoršenia epidemiologickej situácie je univerzita schopná prijať potrebné opatrenia. „V záujme ochrany zdravia študentov, pedagógov a ostatných zamestnancov školy vieme promptne prejsť na dištančnú formu štúdia. Dekani fakúlt prijmú a zverejnia špecifické spresnenia tykajúce sa režimu, spôsobu a podmienok výučby. Veríme vyjadreniam vedcov, že vakcinácia proti ochoreniu COVID-19 je nanajvýš vhodným nástrojom na ochranu zdravia, preto by som všetkým tým, ktorým to zdravotný stav umožňuje, odporučil očkovanie,“ vyhlásil Vozár. 

UKF sa na začiatok akademického roka pripravuje podľa pravidiel COVID automatu. Vo všetkých priestoroch univerzity platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest rúškom, prípadne respirátorom. Výučba sa na všetkých fakultách začne prezenčne a v plnej prevádzke sú aj študentské domovy. K dispozícii budú knižničné i ďalšie služby, ktoré študenti potrebujú na vzdelávanie. „V záujme kvalitného štúdia a aj s ohľadom na pandemickú situáciu,  pokladáme výučbu v prezenčnej forme za najsprávnejšie rozhodnutie v tomto čase. Verím, že ak nie celý zimný semester, tak aspoň jeho podstatnú časť vydržíme vo vzdelávaní v prezenčnom móde,“ dodal Vozár.


Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]