Autor textu: TASR
26.07.2021

Univerzita Komenského prevzala projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu bloku B internátu Ľ. Štúra

Financovanie stavby sa bude realizovať zo štátnych zdrojov.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Jaroslav Novák

Bratislava 26. júla (TASR) - Zástupcovia Univerzity Komenského (UK) v Bratislave v týchto dňoch prevzali projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu internátu Ľ. Štúra, konkrétne výškového bloku B, vo Vysokoškolskom meste Ľ. Štúra - Mlyny. TASR to potvrdila hovorkyňa UK Lenka Miller.
      
"Novou úpravou sa dosiahne zväčšenie izieb o balkóny. Zvýšime počet spoločných sociálnych zariadení o polovicu, to znamená, že jedno zariadenie pripadne dvom izbám, a nie štyrom, ako to bolo v minulosti," priblížila Miller. V spoločných kuchynkách budú namiesto jedného variča štyri pracovné miesta s varičom. Interiér aj exteriér výškového bloku prejdú podľa Miller kompletnou zmenou a modernizáciou.
      
Financovanie stavby sa bude realizovať zo štátnych zdrojov. "O pridelenie účelovej dotácie sme požiadali Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Okolo výšky rozpočtu sa aktuálne uskutočňuje intenzívna komunikácia nielen s ministerstvom, ale aj s dodávateľom projektu," uviedla hovorkyňa UK. Výšku dotácie budú finálne poznať, až keď ju ministerstvo schváli.
      
Odovzdanie stavby do užívania predpokladajú zástupcovia najväčšej slovenskej univerzity pri priaznivom tempe obstarávania a priebehu samotnej stavby najneskôr do štyroch rokov.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]