Autor textu: TASR
10.06.2021

Školskí odborári sa pridali k celoeurópskej kampani Spolu sme odbory

Posolstvom kampane je podľa školských odborárov snaha o zlepšenie pracovných podmienok zamestnancov.

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Martin Baumann

Bratislava 9. júna (TASR) - Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy (OZ PŠaV) na Slovensku sa pridáva k celoeurópskej kampani s názvom Spolu sme odbory, ktorú zastrešuje Európsky odborársky výbor pre vzdelávanie so sídlom v Bruseli. TASR o tom informoval vedúci úradu OZ PŠaV na Slovensku Juraj Stodolovský.
      
Cieľom kampane je zvýšiť povedomie o práci školských odborových zväzov a vzbudiť záujem zamestnancov školstva o odborárske aktivity na miestnej, regionálnej, národnej a európskej úrovni.
      
"Kampaň zároveň slúži ako prostriedok na posilnenie komunity odborníkov v oblasti výchovy a vzdelávania naprieč celou Európou, ktorí budú prostredníctvom svojich odborových zväzov čoraz viac prispievať ku skvalitňovaniu školských vzdelávacích systémov v jednotlivých krajinách," uviedli školskí odborári. Posolstvom kampane je podľa školských odborárov snaha o zlepšenie pracovných podmienok zamestnancov a s tým súvisiace zlepšenie výsledkov vzdelávacieho procesu, ktorý umožní mladým ľuďom presadiť sa v čoraz viac globalizovanom svete.
      
Kampaň je výsledkom projektu Prišiel náš čas! Učitelia prispievajú k obnove odborového hnutia, a rozbieha sa v kontexte globálnej pandémie, ktorá ovplyvnila všetky úrovne spoločnosti. "Odborový zväz je nielen prostriedkom na presadzovanie práv jednotlivcov a kolektívu, je tiež prostriedkom na zlepšenie postavenia učiteľov a ostatných zamestnancov školstva v spoločnosti," dodal OZ PŠaV na Slovensku.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]