Autor textu: TASR
30.04.2021

Študentská rada VŠ vyzýva vysokoškolákov, aby využili čakáreň a dali sa zaočkovať

Od stredy 28. apríla sa spustila čakáreň a sprístupňuje sa očkovanie všetkým, ktorí majú záujem.

Očkovanie, ilustračná snímka. FOTO TASR/AP

Bratislava 30. apríla (TASR) - Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) vyzýva vysokoškolákov, aby využili čakáreň a dali sa zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. TASR o tom informovala podpredsedníčka pre vzťahy s verejnosťou ŠRVŠ Ema Petriková.
      
Študenti uviedli, že hoci v posledných týždňoch rezonuje vo verejnom priestore otázka návratu žiakov základných a stredných škôl k prezenčnej výuke, na vysokoškolákov sa zabúda. "Dištančná metóda výučby sa odrazila aj na psychickom zdraví študentov, ktorí upadajú do depresií a celkovo sa im zhoršuje duševný stav," uviedla ŠRVŠ.
      
"Vysokoškoláci tvoria významnú časť spoločnosti a bez ich zapojenia nie je možné docieliť kolektívnu imunitu spoločnosti," poznamenala ŠRVŠ.  Od stredy 28. apríla sa spustila čakáreň a sprístupňuje sa očkovanie všetkým, ktorí majú záujem. "ŠRVŠ preto vyzýva študentov vysokých škôl, aby spravili krok smerom k normálu, ktorým je prezenčná výučba. Je nevyhnutné, aby mladí ľudia využili možnosť sa zaočkovať a tým chránili seba, svojich blízkych a celú spoločnosť," poznamenala.  
     
Okrem toho študenti tiež vyzývajú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, aby sa začalo zaoberať nástupom študentov vysokých škôl späť do škôl. "Veríme, že v spolupráci s rektormi vysokých škôl a pri zodpovednom prístupe študentov sa nám podarí docieliť plné obnovenie prezenčnej výučby v zimnom semestri tohto roka," dodali.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]