Autor textu: TASR
21.02.2021

Pilotné očkovacie centrum v Trnave zaočkovalo takmer 2500 učiteľov

Očkovanie prvou dávkou vakcíny od spoločnosti AstraZeneca zabezpečovali ambulantní lekári a sestry, s administratívou pomáhali študenti školy.

Na snímke vpravo zdravotníčka očkuje učiteľa vo Veľkokapacitnom očkovacom centre na Strednej zdravotníckej škole v rámci očkovania pedagógov v Trnave 

Trnava 21. februára (TASR) – Takmer 2500 učiteľov sa podarilo počas tohto víkendu zaočkovať vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Trnave. V priestoroch Strednej zdravotníckej školy v Trnave ho v sobotu (20. 2.) otvoril Trnavský samosprávny kraj (TTSK).
      
Očkovanie prvou dávkou vakcíny od spoločnosti AstraZeneca zabezpečovali ambulantní lekári a sestry, s administratívou pomáhali študenti školy. „Overili sme si, že sme pripravení model centra zopakovať v ďalších mestách, k čomu máme najbližšie v Dunajskej Strede a Skalici, pretože v závislosti od počtu dostupných vakcín chceme čo najskôr očkovať širokú verejnosť,“ uviedol predseda kraja Jozef Viskupič.


      
Zriadenie veľkokapacitného očkovacieho centra v Trnave je pilotným projektom na území TTSK, ktorý funguje mimo areálu nemocnice. „Naším cieľom je pomôcť piatim nemocniciam na území kraja, ktoré aktuálne očkujú ľudí vo veku do 55 rokov prostredníctvom svojho personálu. Vakcináciu v nami zriadenom očkovacom centre zabezpečujú lekári a sestry z ambulancií, čím dokážeme odbremeniť nemocnice priestorovo, ale najmä personálne,“ povedal Viskupič.

pic
Na snímke vpravo predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič a minister školstva SR Branislav Gröhling počas prehliadky Veľkokapacitného očkovacieho centra na Strednej zdravotníckej škole v rámci očkovania učiteľov v Trnave v sobotu 20. februára 2021. FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Očkovanie obyvateľov vo veku viac ako 55 rokov sa bude naďalej realizovať v nemocniciach, no ambíciou krajskej samosprávy je rozšíriť ho aj do vybraných polikliník. Kraj má ambíciu vytvoriť postupne desať očkovacích centier v rámci celého kraja. Vznikať by mali podľa potreby a logistických záležitostí, ak príde dostatok vakcinačných látok, spresnil Viskupič.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]