Autor textu: Mária Tarišková
18.02.2021

WocaBee bude vzdelávať učiteľov cudzích jazykov

Poskytovateľ inovatívnej aplikácie na učenie slovíčok pre školy, spoločnosť WocaBee, štartuje od budúceho týždňa sériu vzdelávacích webinárov pre učiteľov cudzích jazykov na Slovensku a v Českej republike. 

Foto: WocaBee

Bratislava 18.02.2021 (Skolske.sk/OTS)

Cieľom nového projektu WocaBee webinárov je prinášať učiteľom užitočné informácie z oblasti jazykovej výučby, ktoré budú vedieť uplatniť v praxi. Spolupracovať pri tom bude s odborníkmi v oblasti jazykového vzdelávania, ako aj priamo s pedagógmi na školách. Vzdelávací projekt je tak ďalšou aktivitou, ktorú spoločnosť prináša pre školy nad rámec samotnej aplikácie. WocaBee je už dva roky organizátorom medzinárodnej súťaže pre školy s názvom WocaBee jazykový šampionát.

Aplikácia na učenie cudzích slovíčok WocaBee sa na slovenských školách používa už tretí školský rok. Funguje veľmi jednoducho – učitelia zadávajú do aplikácie balíky slovíčok, ktoré sa majú žiaci naučiť a doma precvičovať. Žiakov práca s aplikáciou baví a motivuje k učeniu, učiteľom zároveň zefektívňuje ich prácu. K dnešnému dňu aplikáciu vyskúšalo už približne 300 000 žiakov v 7 krajinách, ktorí jej pridelili hodnotenie 5 z 5-tich hviezdičiek.

Odborné webináre pre učiteľov cudzích jazykov sú ďalším projektom spoločnosti WocaBee, ktoré pripravuje nad rámec aplikácie. V spolupráci so zaujímavými speakrami priamo z praxe bude prinášať užitočné informácie z oblasti jazykovej výučby učiteľom cudzích jazykov. Prvá séria WocaBee webinárov štartuje už budúci týždeň, v utorok 23.2. o 18.00 hod., s veľmi aktuálnou témou – Praktické tipy na dištančnú výučbu cudzích jazykov.  Ďalšie podujatie bude nasledovať presne o týždeň, v utorok 2.3. o 18.00 hod., s témou Digitálne technológie vo výučbe cudzích jazykov. V prvej sérii webinárov sa stretnú nasledovní speakri:
Mgr. Dana Dobšíčková finalistka ocenenia Učiteľ Slovenska 2020, lektorka angličtiny  a francúzštiny a zakladateľka súkromnej jazykovej školy Smiling Snake v Bratislave. Už v roku 2012 propagovala videokonferenciu vo výučbe cudzích jazykov a vytvorila manuál pre učiteľov na diaľku. O to jednoduchšie pre ňu bolo prejsť ihneď po uzavretí škôl  na online vzdelávanie.
Mgr. Hana Šimáčkovávyštudovaná učiteľka francúzštiny začala s online lekciami už v roku 2014. Keď zistila, aké to má výhody, začala sa na online výučbu špecializovať. Dnes svoje skúsenosti s prípravou online lekcií odovzdáva ďalej v rámci projektu Digitální lektoři, ktorého je spoluzakladateľkou, a ktorého cieľom je pomáhať jazykovým lektorom učiť online.
Mgr. Karin Rózsová Wolfovápôsobí na katedre jazykov Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského a zároveň je spolupracovníčkou Goetheho inštitútu v Bratislave. Už v roku 2019 pripravila odbornú prednášku na tému digitálnych technológií vo výučbe jazykov na podujatí Európska značka pre jazyky, ktoré je iniciatívou Európskej komisie.
Ing. Michal Ošvát programátor a autor aplikácie WocaBee na učenie cudzích slovíčok pre školy, ktorú oceňujú učitelia počas dištančnej aj prezenčnej výučby. Až 98 % učiteľov v prieskume uviedlo, že s WocaBee si žiaci zlepšili svoje jazykové vedomosti. Svoje skúsenosti s používaním aplikácie WocaBee v rámci webináru sprostredkujú aj samotní učitelia.

Na bezplatný webinár sa môžu zaregistrovať všetci učitelia cudzích jazykov v Slovenskej a Českej republike zo všetkých typoch škôl na tomto linku: https://wocabee.app/app/webinar/1Q-2021/?lang=SK
Po absolvovaní webináru učitelia získajú certifikát o absolvovaní vzdelávania.

Autor aplikácie, mladý slovenský programátor Michal Ošvát o novom projekte pod značkou WocaBee hovorí. „S projektom WocaBee sa od jeho vzniku snažíme podporovať kvalitu jazykového vzdelávania na našich školách. Dôkazom toho nie je len snaha neustále vylepšovať aplikáciu pre učiteľov aj žiakov, ale aj dva ročníky motivačnej jazykovej súťaže s názvom WocaBee šampionát, a pomoc, ktorú sme poskytli školám počas prvej vlny pandémie – bezplatné licencie aplikácie v hodnote 600.000 EUR. Preto sme sa v tomto roku rozhodli posunúť našu úzku spoluprácu so školami opäť o úroveň vyššie a ponúknuť spolu s odborníkmi školám vzdelávanie učiteľov cudzích jazykov v našej réžii. Veríme, že naše webináre učitelia ocenia a po prvej sérii pripravíme aj ďalšie.“

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]