Autor textu: TASR
22.01.2021

Gröhling: Zvýšili sme financie na výzvu zameranú na zníženie krízy

Oblasť pomoci boja proti pandémii nového koronavírusu považuje ministerstvo školstva za mimoriadne dôležitú.

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. FOTO TASR - Martin Baumann

Bratislava 22. januára (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR z dôvodu vysokého záujmu zo strany žiadateľov zvýšilo o 20 miliónov eur finančnú alokáciu výzvy zameranej na mobilizáciu a využitie potenciálu výskumných inštitúcií pri boji proti pandémii vyvolanej ochorením COVID-19 a znižovanie negatívnych následkov pandémie. TASR o tom informoval odbor komunikácie rezortu školstva.
​​​​​​​
"Zvýšením finančných prostriedkov zo zdrojov Európskej únie sa umožní realizácia vyššieho počtu kvalitných projektov," konštatuje rezort školstva. Na podporu projektov v oblasti vedy a výskumu, ktoré sú zamerané špeciálne na pomoc v boji proti pandémii ochorenia COVID-19, rezort školstva vyčlenil už 100 miliónov eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

Oblasť pomoci boja proti pandémii nového koronavírusu považuje ministerstvo školstva za mimoriadne dôležitú. "Cielené a efektívne využitie prostriedkov z Európskej únie môže byť účinným nástrojom v boji s novým koronavírusom," konštatuje ministerstvo. V auguste 2020 preto rezort školstva v reakcii na krízovú situáciu vyhlásil výzvu zameranú na mobilizáciu a využitie potenciálu výskumných inštitúcií pri boji proti pandémii vyvolanej ochorením COVID-19 a znižovanie negatívnych následkov pandémie.

Subjekty zo všetkých sektorov (vysoké školy, podnikatelia, neziskové organizácie, verejné výskumné organizácie, Slovenská akadémia vied) mohli žiadať o nenávratný finančný príspevok najmä v oblastiach, ako prevencia a ochrana pred infekciou spôsobenou novým koronavírusom, zdravotnícke/hygienické technológie na diagnostiku a terapiu pacientov, diagnostika a testovanie, terapia, vakcíny, lieky, ale aj sledovacie a monitorovacie zariadenia na bezpečnosť pracovníkov v prvej línii či smart technológie a mnohé iné relevantné aktivity.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]