Autor textu: TASR
21.01.2021

Rezort školstva očakáva, že COVID automat sa ešte bude meniť

Ministerstvo školstva urobí všetko pre to, aby sa žiaci mohli bezpečne a čo najskôr vrátiť do škôl, ak to epidemiologická situácia dovolí.

Na archívnej snímke minster školstva, vedy výskumu a športu minister SR Branislav Gröhling. FOTO TASR - Martin Baumann

Bratislava 21. januára (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR očakáva, že po ukončení a vyhodnotení skríningového testovania na Slovensku sa COVID automat ešte pred jeho sfunkčnením bude meniť a upravovať. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie rezortu školstva v reakcii na predsedu mimoparlamentnej strany Spolu Juraja Hipša, ktorý navrhuje zmenu COVID automatu tak, že školy sa budú otvárať ako prvé.  

"Momentálne sa COVID automat nepoužíva na monitorovanie epidemiologickej situácie a nastavovanie pravidiel v jednotlivých regiónoch," pripomenul rezort školstva. Hipš tvrdí, že vláda sľubuje po skríningovom testovaní návrat detí do škôl. V prípade stredoškolákov je to však podľa neho pri súčasne nastavených pravidlách neisté. "Stredné školy majú byť otvorené až pri druhom stupni COVID automatu. Pri súčasnom stave by sa stredoškoláci dostali do škôl možno v apríli. Vo veľmi optimistickom variante," uviedol. 

Predseda mimoparlamentnej strany poukázal tiež na to, že skôr ako k znovuotvoreniu stredných škôl by malo dôjsť k otvoreniu vlekov, terás, kín a kostolov. Preto navrhuje, aby bol COVID automat upravený. "Ministerstvo školstva urobí všetko pre to, aby sa žiaci mohli bezpečne a čo najskôr vrátiť do škôl, ak to epidemiologická situácia dovolí," uviedol rezort školstva. TASR oslovila aj ministerstvo zdravotníctva, to sa však doteraz nevyjadrilo. 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]