Autor textu: Natália Lohyňová
20.01.2021

Úžasný labák Tilgnerky!

Supermoderný chemický labák sa podarilo dokončiť a je ozaj famózny! Neviem, či je škola v okolí, ktorá disponuje niečím takým – veď posúďte sami!

Foto: Natália Lohyňová

Bratislava 20.01.2021 (Skolske.sk)

Prerábka učebne chémie je sponzorovaná z eurofondov v rámci projektu “Zvyšovanie kvality vzdelávania“, do ktorého sa zapojili viacerí naši učitelia s rôznymi cieľmi (napr. prerábka učebne biológie, informatiky či školského rádia), ale chemický labák to bol dlhoročný sen p.uč. Ivety Piršelovej, ktorá do toho vložila najviac energie. Keďže z týchto financií z EÚ sa nedala zaplatiť rekonštrukcia elektriny a dlažby, vo financovaní pomohol Miestny úrad Karlova Ves a naša škola. Miestny úrad v rámci prerábky elektriny zaplatil rekonštrukciu elektriny, internetového prepojenia a HDMI. Naša škola zafinancovala zasa pokládku dlažby a vymaľovanie. Pani učiteľka so žiakmi zas niekoľkokrát presúvala celý chemický inventár hore-dolu, aby nezavadzal, ale žiaci aj sami dobrovoľne upratali po maľovaní. ,,Musím pochváliť ukončených, ale aj terajších študentov, ktorí mi aj cez prázdniny prišli pomôcť. Bolo to od nich skvelí. Mnohí moji študenti chémie sú teraz prijatí na medicínu či farmáciu, takže im na labáku záležalo tiež,“ povedala p. uč. Piršelová.

pic
Foto: Natália Lohyňová

Postupne sa namontovali laboratórne stoly, akými disponujú aj univerzitné laboratória, normálne stoly na výučbu, a ešte sa čaká vzhľadom na dodávku dielov z Čiech na digestor a pri tej príležitosti domontujú 4m širokú skriňu s posuvnými dverami na pomôcky, nové dvere, umývadlo a armatúru. ,,Chemickú učebňu  doplníme  špičkovými počítačmi od firmy Dell, ktoré sme z centrály vo Francúzsku dostali ako sponzorský dar pred 2 rokmi,“ doplnila p. uč. I. Piršelová. Tak už len sa učiť a vzdelávať, pretože udalosti okolo nás nasvedčujú, že lekári, farmaceuti a vedci/výskumníci v prírodovednej oblasti sú dôležití ako soľ!


Text a foto: Natália Lohyňová, Oktáva A
Spojená škola Tilgnerova 14, Bratislava

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]