Autor textu: TASR
25.11.2020

Najusilovnejší študenti jazykov v Trenčianskom kraji sú z Tužiny

Kritériom hodnotenia je usilovnosť žiakov v učení sa novej slovnej zásoby, načrtla Čikelová. 

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP

Tužina 25. novembra (TASR) - Žiaci tretieho ročníka zo Základnej školy v Tužine zvíťazili v krajskom kole celoslovenskej súťaže v učení cudzích jazykov pod názvom Jesenný WocaBee šampionát. V týchto dňoch súťažia o víťazstvo v rámci celoslovenského kola, vo finále sa môžu stretnúť s najlepšími žiakmi z Českej republiky. TASR o tom v stredu informovala za organizátora súťaže Jana Čikelová. 

"Súťaž sa uskutočňuje na základných a stredných školách od začiatku novembra. Súťaží sa vo všetkých cudzích jazykoch a výhradne online. Kritériom hodnotenia je usilovnosť žiakov v učení sa novej slovnej zásoby," načrtla Čikelová. 

Druhý ročník súťaže organizuje na školách poskytovateľ aplikácie WocaBee na učenie cudzích slovíčok. "Aplikáciu školy využívajú denne vo výučbe cudzích jazykov, osvedčila sa najmä v období dištančného vzdelávania. Na jar tohto roku ju vyskúšalo až 300.000 žiakov a učiteľov u nás aj v zahraničí," priblížila Čikelová.

Žiaci sa v aplikácii podľa nej učia hravou formou novú slovnú zásobu, za čo získavajú body. "Čím viac precvičujú, tým viac bodov získajú a viac sa naučia. Práve usilovnosť v učení je kritériom hodnotenia úspechu v šampionáte. Víťazí trieda, ktorá získa najvyšší priemerný počet bodov na žiaka," ozrejmila.  

"Deti sa snažili, pracovali ozaj zodpovedne v rámci svojich možností. Spôsob učenia sa pomocou aplikácie sa im páči, súperili aj navzájom, podporovali jeden druhého, dokonca kontrolovali počet získaných bodov druhých spolužiakov. Vedeli, že súťažia ako tím. Počet získaných bodov jedného žiaka motivoval ostatných, aby ho prekonali," zhodnotila učiteľka Jana Gombarčeková, ktorá vo víťaznej triede vyučuje anglický jazyk.

Celoslovenský víťaz súťaže bude známy koncom novembra a víťaz česko-slovenského kola začiatkom decembra. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]