Autor textu: TASR
12.11.2020

Petržalská super škola pokračuje, projekt nezastavila ani pandemická situácia

Cieľom Petržalskej super školy je motivovať žiakov druhého stupňa základných škôl k aktívnemu prístupu k vzdelávaniu.

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Ani špecifické podmienky na vzdelávanie žiakov, ktoré nastolila súčasná pandemická situácia v školskom roku 2020/2021, projekt Petržalskej super školy nezastavili. Zhodli sa na tom predseda Slovenskej akadémie vied (SAV) Pavol Šajgalík a starosta bratislavskej mestskej časti Petržalka Ján Hrčka pri podpise memoranda o spolupráci pri príprave a realizácii projektu Petržalská super škola. Informuje o tom SAV na svojom webe.
      
Cieľom Petržalskej super školy je motivovať žiakov druhého stupňa základných škôl k aktívnemu prístupu k vzdelávaniu a získavaniu nových vedomostí z jednotlivých vedných odborov. Tie im prinášajú medzinárodne uznávaní a kvalifikovaní odborníci a vedci zo SAV.
      
"Tieto časy možno ešte viac podnecujú požiadavku, aby sa deti naučili klásť otázky prečo a dostali na ne kvalifikované odpovede," uviedol Šajgalík. Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov sa aj Petržalská super škola presúva do online priestoru, na jej princípe sa však nič nemení. Prednášky odznejú a po každej môžu žiaci klásť online otázky. Prvé z nich sa uskutočnia ešte počas decembra.
      
Rovnako sa žiaci budú opäť zapájať do vypracovania vlastných projektov na základe zadaných tém, ktoré kolektív vedcov a pedagógov na konci školského roka vyhodnotí. "Je to veľmi úspešný a osvedčený projekt, ktorý prispieva k aktívnemu prístupu k vzdelávaniu a získavaniu nových vedomostí z jednotlivých vedných odborov, a v súčasnej pandemickej situácii o to viac dôležitejší," dodal Hrčka.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]