Autor textu: Zuzana Bulková
23.09.2020

V Trenčianskych Tepliciach sa začína Divadelná jeseň

Festival divadla otvorí už túto nedeľu 27. septembra romantická komédia Sylvia Miláčik.

Snímka z predstavenia Sylvia Miláčik. FOTO: Zuzana Bulková

Trenčianske Teplice, 23. september 2020 - Do kúpeľného mestečka Trenčianske Teplice opäť prichádza Divadelná jeseň. Návštevníkom prinesie predstavenia so známymi hercami slovenskej divadelnej scény ako Marek Majeský, Anna Šišková či Marián Labuda ml. a v programe sú aj predstavenia pre deti.

Divadelná jeseň je už každoročne súčasťou kultúrneho programu v Trenčianskych Tepliciach. Festival
divadla otvorí už túto nedeľu 27. septembra romantická komédia Sylvia Miláčik, v ktorej nič nie je také, ako to navonok vyzerá. Muža v strednom veku zmení náhodné stretnutie so Sylviou, nespútanou, rozpustilou bytosťou, ktorej šarmu a mladosti sa nedá nepodľahnúť. Sylvia vtrhne ako tajfún do sporiadanej rodiny a opantá manžela, už predtým hlboko nespokojného so svojím životom. Príbeh o manželskej kríze a životných zmenách zahrajú herci Anna Šišková, Natália Puklušová, Vlado
Černy, Marián Labuda ml. a Tomáš Mrekaj.

pic
Snímka z predstavenia Podfuk. FOTO: Zuzana Bulková

Októbrový program odštartuje detské predstavenie O psíčkovi a mačičke. Zábavno-poučná rozprávka predstaví príbeh o mačke Micke, ktorá sa stala doktorkou a čaká ju prvý deň vo svojej ordinácii. Za pomoci prítomných detí pomôžu moriakovi s raneným krídelkom, poradia pánovi krtkovi pri výbere okuliarov a pomôžu stratenému prasiatku Františkovi. Predstavenie pre deti zahrá 5. októbra žilinské divadlo Kapor na scéne. 

Divadelný festival bude v Kursalone pokračovať 18. októbra hudobnou komédiou Podfuk, ktorá veselým spôsobom odhaľuje nedostatky ľudských charakterov. Diváci sa môžu tešiť na kľučkovanie lásky medzi pravdou a klamstvom, strachom a odvahou, zradou a odpustením v podaní hercov Marek Majeský, Andrea Kvašňovská, Marián Labuda ml., Dagmar Brucmayerová, Dorota Letenajová / Andrea Kulasová a Nikita Slovák. Predstavenie dopĺňa divadelná hudba členov kapely Hex a Le Payaco.

pic
Snímka z predstavenia Podfuk. FOTO: Zuzana Bulková

Divadelnú jeseň ukončí 28. októbra detské predstavenie Tesla a priatelia, ktoré zahrá divadlo SpozaVoza. Inscenácia podáva vtipno-edukačným spôsobom rozšírenie znalostí o fyzike a tvorbe elektrickej energie, o živote slávneho vynálezcu a fyzika Nikola Teslu a v predstavení sa detský divák zoznámi aj s ďalšími známymi osobnosťami ako Thomas Alva Edison či Mark Twain.

Divadelné predstavenia sa odohrajú v Kursalone Trenčianske Teplice s dodržiavaním všetkých potrebných hygienických a bezpečnostných opatrení. „Sme naozaj radi, že napriek tohtoročnej situácii môžeme Divadelnú jeseň zorganizovať a hosťom tak priniesť kultúru v podaní známych hereckých mien. Dbáme na všetky nariadenia, aby bola návšteva predstavení bezpečná a umelci oceňujú, že môžu po všetkých tých zrušených podujatiach opäť pred divákov vystúpiť. Vážime si, že s nami účinkujúci výborne spolupracujú a sú ochotní hľadať riešenia aj v prípade novo vychádzajúcich nariadení, aby sa návštevníci nemuseli obávať zrušenia predstavení,“ uzatvára produkčná manažérka festivalu z Cultura, o.z., Zuzana Danechová.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]