Autor textu: TASR
01.08.2020

Práce na rekonštrukcii materských škôl v Humennom pokračujú podľa plánu

Po návšteve stavenísk v uplynulých dňoch to skonštatoval primátor Humenného Miloš Meričko.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Humenné 1. augusta (TASR) – Práce na rekonštrukcii materských škôl (MŠ) v časti Podskalka a na ulici Dargovských hrdinov v Humennom pokračujú podľa plánu. Po návšteve stavenísk v uplynulých dňoch to skonštatoval primátor Humenného Miloš Meričko. Prešiel sa tiež po rekonštruovanom chodníku oddychovej zóny Laborec, ktorý má takmer zrealizovanú prvú fázu stavby.
      
​​​​​​​"MŠ patria medzi investičné akcie, ktoré sú tesne pred dokončením, práce prebiehajú podľa harmonogramu. Cyklochodník Laborec ukončuje svoju prvú fázu. Takmer celý už je zaasfaltovaný, ostáva len malá časť, ktorá sa bude napájať na spojovací chodník. Je potrebné ešte spraviť terénne úpravy, plochy dohumusovať. Teším sa, že promenádu už v značnom počte Humenčania využívajú, mladí i vekom starší,"
povedal Meričko.
      
Výstavba budovy v rámci MŠ v časti Podskalka vstupuje do záverečnej časti. Interiér prvého poschodia je podľa Mariána Škubu z tlačového referátu mestského úradu kompletne ukončený. V najbližších dňoch dôjde k položeniu PVC podlahovej krytiny na prízemí. Realizuje sa nová prípojka kanalizácie a vody a únikové schodisko.
      
"Dokončením projektu sa zlepšia materiálno-technické podmienky pre výchovno-vzdelávací proces predškolákov. V nadväznosti s novou budovou sa zvýši aj kapacita materskej školy z 24 na plánovaných 42 detí," priblížil Škuba.
      
V MŠ na ulici Dargovských hrdinov je podľa neho potrebné ešte odstrániť drobné nedostatky na vonkajších spojovacích úsekoch medzi pavilónmi. Jej kapacita by sa po úpravách mala zvýšiť o desať miest.
      
Primátor mesta v rámci kontrolného dňa navštívil aj cyklochodník v oddychovej zóne. Stavenisko je podľa Škubu zložené z troch častí.
      
"Prvá etapa sa začína od Sninského mosta a jej základom je rekonštrukcia už existujúceho chodníka. Asfaltový koberec je položený takmer na celom približne 1,2 kilometra dlhom úseku. Výnimkou je úsek pred prepojovacím chodníkom. Ponechaná pasáž je bez asfaltu zámerne, aby sa mohla využiť pri prácach na druhej fáze. Súčasťou rekonštruovaného chodníka sú osadené lavičky, smetné koše, stojany na bicykle. Potrebné je ešte upraviť a zrekultivovať okolie chodníka," dodal Škuba.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]